Väljaande sõnul on tegu seni suurima elektriautode tellimusega, mis toob Tesla käibesse lisaks 4,2 miljardit dollarit. Kui tavapäraselt küsivad rendifirmad autotootjatelt suurt allahindlust, siis tellimuse suurus viitab, et Hertz maksab Teslade eest ligikaudu tavapärast hinda.

Autod toimetatakse Hertzile kätte järgmise 14 kuu jooksul ning Tesla Model 3 sedaane saab rentida nii USA kui Euroopa turul alates novembrist, ütlesid tehinguga kursis olevad inimesed. Kliendid saavad kasutada nii Tesla enda laadijate võrgustikku ning lisaks ehitab Hertz ka enda laadimise infrastruktuuri.

Elektrile liikumise plaan kätkeb endas lõpuks pea kõiki Hertzi ligi poolt miljonit sõidukit, vahendab Bloomberg. Tegemist on ettevõtte esimese suure sammuga peale neli kuud tagasi lõppenud pankrotimenetlusi. Samm näitab Bloombergi sõnul, et Hertzi uued omanikud Knighthead Capital Management ja Certares Management tahavad raputada tööstust, mida domineerivad käputäis suuri ettevõtteid, kes tavapäraselt uuenevad väga aeglaselt.

Tesla aktsia on uudis lennutanud ligi 4% kõrgemale 946 dollarile. Aasta algusest on aktsia kerkinud pea 30%.