„Viru tänava argised vaateaknad muutuvad neljaks õhtuks kontsertlavadeks. Iga lava lööb särama täpselt 20 minutiks, et pakkuda möödujatele südantsoojendav muusikaline elamus. Aknalavasid süttib järjest nii palju, et soojalt riietatud jalutaja saab Viru tänaval peatuda ning kontserti kuulata rohkem kui tunni jagu”, ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Muusikalised etteasted toimuvad iga laupäeval alates 27. novembrist kuni 18. detsembrini algusega kell 16.00. Kogu kontserti juhib konferansjee, kes liigub kontserdiga mööda tänavat kaasa. Kontserdid toimuvad vaateakendel, esinejad on majas sees akna peal ja publik õues tänaval. Kesklinna valitsuse koostööpartnerid kultuuriprojekti „Elavad aknad” korraldamisel on et Burger King, Lindex ja Eesti Esindus Tallinnas.

Kontsertprogrammi paneb kokku Siim Aimla koostöös Georg Otsa Muusikakooliga. Maagilises jõulueelses Vanalinnas kõlab nii klassikalist muusikat kui ka jazz- ning popmuusikat. Igal laupäeva õhtu esineb Georg Otsa nimelise Muusikakooli ansambel ja kaks duot. Neljas esineja on igal õhtul erinev — 27. novembril on see Eleryn Tiit trio, 4. detsembril Helin-Mari Arderi kvartett, 11. detsembril Marvi Vallaste kvartett ning 18. detsembril Nele-Liis Vaiksoo ansambel.

„Elavate akende programm ja korraldus ei eelda täna kehtivate reeglite kohaselt vaktsiinipassi kontrollimist. Siiski käitugem mõistlikult ja ohutult. Seega palun vältida ürituse külastamist, kui te tunnete end tõbisena,” lisas Haukanõmm.