Täna oli kõige madalam elektri hind öösel kella 12 kuni ühe vahel, kui maksta tuli 99 eurot megavatt-tunni kohta. Pärast seda kerkib olenemata väikestest mõõnadega elektri hind aina üles ning jõuab haripunktini õhtul kuue ajal. Siis tuleb elektri eest maksta 346 eurot megavatt-tunni kohta.

Võrreldes eilsega näeb graafikus suurt hinnaerinevust alates kella kahest päeval kuni õhtul kella kaheksani. Teisisõnu kui eile kella neljast kaheksani püsis elektri hind üldiselt stabiilne, siis täna näeme eelpoolt mainitult õhtul kella kuueni üksnes hinnatõusu.

Selle aasta rekord purunes esmaspäeval. Hinnad börsil pole laes mitte üksnes Eestis, vaid kogu Euroopas, sh Põhja- ja Baltimaade ühisel Nord Pooli turul. Sellele juhtis tähelepanu ka Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster, selgitades, et hind on kõrge Norra ja Rootsi põhjapoolsetes piirkondades, kus ajalooliselt on hind olnud pigem madalam.

"Keskmiselt üle 200 euro megavatt-tunni eest küündinud elektri börsihind ei ole kindlasti normaalsus, aga see on turult vastu vaatav karm reaalsus," nentis esmaspäeval antud intervjuus Ärilehele Eesti Energia pressiesindaja Priit Luts.