Põhja prefekt Joosep Kaasik kirjutas Twitteris, et terviseamet leidis mõistlikuma lahenduse kohviku sulgemisotsuse jõustamiseks ja politseinikud saavad naasta muude ülesannete täitmisele.

"Täna kell 9 andsime valvamise üle turvaettevõttele ja loodan, et selline jõustamine jääb erandiks," sõnas ta ja kiitis terviseametit.

Terviseameti pressiesindaja Kirsi Pruudel rääkis Ärilehele, et turvaettevõte kontrollib, et ettevõtte ruumides ei viibiks kõrvalisi isikuid ning seal ei osutata teenuseid ega toimu muud majandustegevust.

Turvateenuse eest peab maksma Elvis Brauer ise. "Terviseamet küsis mehitatud valve teenuse tagamiseks pakkumised viielt turvaettevõttelt ning asendustäitmist hakkab vahetult teostama EventSECURITY Turvateenistus OÜ. Asendustäitmise ligikaudsed kulud on 22 eurot tunnis ühe turvatöötaja kohta. Teenuse lõplik hind tuleneb sellest, kas teenuse vajadus püsib ettekirjutuse kehtivuse lõpuni ehk 31. jaanuarini 2022," lisas ta.

Nii teisipäeval kui kolmapäeval oli kohviku juures pidevalt rahvahulk, kes Brauerile toetust avaldas. "Eilne päev möödus rahulikult, viimased inimesed lahkusid kohviku juurest umbes südaööks," märkis PPA pressiesindaja Annika Maksimov täna ennelõunal.

Terviseamet tegi üleeile OÜ-le MEM Kohvikud ettekirjutuse Vana-Kalamaja tänaval asuva toitlustuskoha sulgemiseks, sest ettevõte eiras korduvalt valitsuse korraldusega kehtestatud kontrollinõudeid. Kohviku asukohas on keelatud igasugune majandustegevus, sealhulgas kaasamüük.

Ettekirjutuse kohaselt võivad kohviku ruumides viibida üksnes ettevõtte juhatuse liikmed ja ettevõtte töötajad. Keelatud on igasugune majandustegevus ehk toidu ja joogi valmistamine ning müük.

Jaga
Kommentaarid