Enne viimast kahte vooru on F-grupi paremusjärjestus lahtine. Toome Delfi lugejatele välja, millised võimalused Kalev/Cramol edasi pääseda on.

Meistrite liiga võistlussüsteem on tänavu üsna keeruline. Otse 16 parema sekka jõuavad ainult kaheksa alagrupi võitjad. Teise ja kolmanda koha omanikud hakkavad teiste alagruppide tiimidega pidama kahe võiduni kestvat seeriat, edasi jõuavad paaride võitjad.

F-grupi teise ja kolmanda koha tiimid pannakse kokku E-grupi omadega. Seal on praegu Istanbuli Galatasarayl (Türgi) kolm, Saloniki PAOK (Kreeka) ja Nymburk (Tšehhi) on kahe võidu peal ning Aleksandrovaci Igokea (Bosnia ja Hertsegoviina) on saanud ühe võidu.

F-grupi tabeliseis: Bursa Tofas kolm võitu ja üks kaotus, Strasbourg ja Oostende kaks võitu ja kaks kaotust, Kalev/Cramo üks võit ja kolm kaotust.

Kalev/Cramo erinevad stsenaariumid:

Kalev kaotab homme Strasbourg'ile

Sel juhul jääks Eesti esiklubi alagrupis kindlasti neljandaks. Võitude arvult oleks Kalevil võimalik tõusta ühele pulgale ainult Oostendega. Selleks tuleks Kalevil 21. detsembril alistada Bursa Tofas ja Oostende peab mõlemad allesjäänud mängud kaotama. Et Kalevi ja Oostende omavaheliste mängude seis on 0-2, asetuks Kalev tahapoole.

Kalev võidab homme Strasbourg'i, aga kaotab viimases voorus Bursa Tofasele

Enamike stsenaariumite korral jääks Kalev ka siis viimaseks, ent üks võimalus siiski oleks. Selleks tuleb loota, et Strasbourg kaotab ka viimase vooru matši Oostendele. Siis jääks Kalev ja Strasbourg kahe võidu peale, otsustavaks saab omavaheliste mängude seis.

Kalevil on all võõrsil saadud 73:75 kaotus. Seega tuleks Kalevil homme Strasbourg'i võita vähemalt kolme punktiga.

Kalev/Cramo soovib Strasbourg'ilt võõrsil saadud kaotuse eest revanši võtta.

Kalev võidab nii Strasbourg'i kui ka Bursa Tofast

Nüüd oleks seis vastupidine, sest Kalev jääks viimaseks vaid ühe variandi korral. Kui kõik võistkonnad koguvad kolm võitu, pannakse paremusjärjestus paika üldise punktide vahe põhjal.

Praegu on see Bursa Tofasel +17, Strasbourg'il -4, Oostendel +20 ja Kalevil -33. Kalev peab seega mõlemad mängud suure vahega võitma, et pinnale tõusta. Ent mündil on ka teine külg - kui Kalevi punktide vahe osutub parimaks, kuulub alagrupi võit neile. See on siiski väga ebatõenäoline.

Suurem osa variantidest annaks Kalevile kolme võiduga F-grupis teise või kolmanda koha. Millised täpselt, on enne homse mängu lõppu mõttetu arutada. Esmalt tuleb Kalevil Strasbourg'i võita ja seejärel tuleb ära oodata ka kolmapäevane Oostende - Bursa Tofase matš.

Kalev/Cramo ja Strasbourg'i mäng peetakse teisipäeval kell 19 Saku Suurhallis.