Pipedrive’i personalijuhi Oksana Võsa sõnul on globaalne pandeemia mõjutanud nii värbamispraktikaid kui ka seda, kuidas inimesed tööd üldse mõtestavad. “Tehnoloogiasektoris oli värbamine paras väljakutse juba enne pandeemia algust, kuid konkurents tööjõu nimel on tänaseks tegelikult veelgi hoogustunud. Paljuski on see seotud hübriidtöö populaarsusega - geograafilised piirjooned on hägustunud ja töötajatel on rohkem võimalusi valida, kus ja kelle heaks töötada. Huvitav on ka see, et tervisekriis on mõjutanud värbamistsüklit ja sellel aastal oli suvi erakordselt vaikne. Tõenäoliselt on inimesed koroonakriisist väsinud ja eelistasid suve veeta töökohustusteta,” rääkis Võsa.

Ta lisas, et ettevõtte kasvuplaanid sõltuvad oluliselt tööjõu värbamisest. “Eestis on konkurents väga tihe ja alates eelmisest aastast ei saa me välistalenti startup viisa alusel enam palgata. Reeglid piiravad nii küpsemaid tehnoloogiaettevõtteid kui ka mujalt pärit andekate inimeste valikuvõimalusi töö leidmisel Eestis. Pooldame kehtivate reeglite ajakohastamist ja oleme olnud selles küsimuses ka riigiga dialoogis,” jätkas Võsa.

Pipedrive’is töötab tänase seisuga 900 inimest, neist enam kui pooled ehk 533 inimest Tallinna ja Tartu kontorites. Ettevõtte töötajatest ligi 48% on arendajad ja muud tehnilised töötajad, klienditeekonna ja klienditoe spetsialistid moodustavad töötajaskonnast ca viiendiku. Ülejäänud kolmandiku moodustavad andmeteadlased, tootejuhid, turundajad, müügispetsialistid jt.