Tänavu oma 32. sünnipäeva tähistav liidu uus nimi vastab nüüd paremini selle inglisekeelsele nimekujule Estonian Travel and Tourism Association. Seni kasutusel olnud eestikeelne lühend ETFL jääb ka uue nimega liidu lühendiks, samuti jääb endiseks koduleht www.etfl.ee.

„Tegemist on muudatusega, mis meie liidu olemust paremini selgitab. Rahvusvaheline praktika ning turismiseadus eristavad reisiettevõtjaid ja turismiettevõtjaid juba aastakümneid. Nime muutmisega täpsustame liidu poolt esindatavate ettevõtete tegevusala ja ühtlustame liidu ingliskeelse ja eestikeelse nimetuse," selgitas Eesti turismi- ja reisifirmade liidu peasekretär Merike Hallik.

Lisaks värskendas Eesti turismi- ja reisifirmade liit oma tegevuse eesmärke, millest olulisemad on jätkuvalt turismi- ja reisiettevõtete kasvu- ja konkurentsivõime eest seismine ning nende jätkusuutlik arendamine, oma liikmete huvide esindamine nii siseriiklikult kui ka rahvusvahelisel tasandil, turismi- ja reisiettevõtluse seadusandluse väljatöötamine ning tarbijate teadlikkuse suurendamine turismi- ja reisiettevõtete pakutavate teenuste eelistest, mille üheks vahendiks on rahvusvahelise turismimessi Tourest korraldamine.

„Turismisektorile on viimased kaks aastat olnud ülikeerulised ning on suur soov jõuda järgnevate aastatega kriisieelsele tasemele. Ometi on tegu Eesti majandusele ja tööhõivele väga olulise sektoriga ning töötame pingsalt selle nimel, et meie turismisektor oleks maailmamastaabis konkurentsivõimeline ka pärast pandeemiat. Oleme igati avatud kaasa mõtlema sellele, kuidas riiklikult tagada turismifirmade jätkusuutlikkus," märkis Hallik.

1990. aastal asutatud Eesti turismi- ja reisifirmade liit on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis liidab 78 liiget. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL on üleeuroopalise reisiettevõtete liite koondava organisatsiooni ECTAA liige.