Suusahunte ootavad Itaalia populaarseimad suusakuurordid, sealhulgas Alpide number üks suusapiirkond Madonna di Campiglio. See on Euroopa silmapaistvaim suusakuurort, kus on heal tasemel taristu ning alati särav päike. Lisaks kantakse hoolt kõigi puhkajate eest: algajaid juhendatakse juba suusapassi ostmisel ning abistatakse igal edasisel sammul. Tänu kogenud instruktoritele on suusatamine mitte ainult lõbus, vaid ka täiesti turvaline.

Lugematud mäetipud, heal tasemel taristu ja suusarajatised

Alpide piirkonnas eristuvad selgelt kaks erinevat tüüpi mäestikku — sellised, mida kohtab Austrias ning Dolomiidid, mis on iseloomulikud vaid Itaaliale. Madonna di Campiglio‘t armastakse eriti just sealsete imekaunitele vaadetele pärast — UNESCO kaitsealuste objektide hulka kuuluvate arvukate mäetippude taustal olev taevas värvub õhtuti punaseks ning päevasel ajal saab kuurordis nautida lõputut päikesepaistet. Loomulikult ei meelita kuurort puhkajaid ainult imeliste vaadetega, siin saab nautida ka maitsvaid Itaalia köögi hõrgutisi, millele on võimatu vastu panna. Kuurordis asub arvukalt tippklassi hotelle, restorane, poode ja muud meelelahutust.

Puhkajad hindavad Madonna di Campiglio’t äärmiselt sportimissõbralike ilmastikutingimuste poolest. Isegi kõige külmematel talvedel ei lange õhutemperatuur tavaliselt alla kümne miinuskraadi. Öine õhutemperatuur on üldiselt paar kraadi alla nulli, päevane tõuseb mõni kraad kõrgemale, millele lisab soojust rohke päikesepaiste, luues nõnda suusatamiseks tõeliselt ideaalsed tingimused.

Madonna di Campiglio on tuntud heal tasemel suusaradade ning köisraudtee süsteemi poolest, mis muudab suusapuhkuse mugavaks nii kogenud kui ka alles alustavatele suusasõpradele. Algajatele sobivad laugemad nõlvad ning kogenumad saavad end proovile panna keerulisematel, järsematel nõlvadel või off-piste radadel ja tasuta suusaparkides. Nõlvadel on lisaks erinevaid matka- ja kelguradasid, mis soosivad tegevusi kogu perele.

Ohutus ennekõike

Itaalia suusakuurortides algab suusahooaeg juba novembris esimese lume saabumisega. Jõulu- ja aastavahetuse periood toob sinna rohkelt turiste kogu Euroopast. Alles alustanud ja vähem kogenud suusasõpradel soovitame suusareisi planeerida veebruari- ja märtsikuusse, mil suured aastalõpupidustused on möödas ning kuurortides elu rahulikum. Samuti tasub algajatel suusaradadele tulla pigem hommikupoole, mil suusatajaid vähem.

Kõige tähtsam on teada, kuidas turvaliselt suusatada. Sageli tullakse suusapuhkusele varasema suusatamiskogemuseta ja vigastatakse end puhkuse esimesel või viimasel päeval, sest alguses puuduvad oskused ning lõpus hinnatakse oma võimeid üle. Algajate puhul on tähtis õppida suusatamist koos juhendajaga. Nii väheneb võimalus end vigastada või kasutada vale suusatehnikat.

Eestimaalasest puhkaja jaoks on kõige olulisem siiski mugavus: tänu veebruaris ja märtsis toimuvatele Novatoursi otselendudele on Itaalia kõige populaarsemad suusakuurordid vaid paari lennutunni kaugusel ning kogu reisiga seotud asjaajamine on reisikorraldaja kanda. Lisaks on kuurordid kohandunud turistide vajadustega, seega pole suusavarustust kaasa vaja võtta — piisab vaid kvaliteetsest ja soojast riietusest, kogu vajaliku varustuse saab rentida sihtkohas.

Artikli pani kokku reisikorraldaja Novatours, mis 12. veebruarist alustab taas otselendudega Itaaliasse Bergamosse.