Konkurss kestis enam kui kolm kuud, tööde esitamise lõpptähtaeg oli 13. detsember. Konkursitingimused nägid ette, et uue kaupluse hoone peab olema arhitektuuriliselt esinduslik, vältima tüüpilise kaubanduskasti lahendust, harmoneeruma naabruses oleva TTP hoonega ning säilitama kõrghaljastuse Puki tee poolses krundi küljes.

Konkursi võidutööks valis eriala asjatundjatest koosnev žürii üksmeelselt arhitektuuribüroo MOI lahenduse „Mere".

„Suurimaks väljakutseks oli hoida tasakaalu kahe olulise kvaliteedi vahel. Esiteks tuli lahendada suure hoonemahu liigendamine väiksemateks üksusteks inimliku mõõtkava saavutamiseks. Samas on püütud hoiduda ülearusest seinapinna "voltimisest", mis raskendaks müügisaali selgelt sisustamist ja lahjendaks oluliselt hoone energiatõhusust joonkülmasildade näol," rääkis võidutöö autor, arhitektuuribüroo MOI arhitekt Margus Paut.

Pirita linnaosavanema Tõnis Liinati sõnul on Maxima astunud eelmise aasta lõpus toimunud arhitektuurikonkursiga Meriväljale kaupluse rajamisel suure sammu edasi. „Maxima on elanike soovidele vastu tulnud ja vähendanud hoone mahtu ning viinud läbi arhitektuurikonkursi. Minule on visuaal sümpaatne, kindlasti tuleb seda aga tutvustada ka Pirita elanikele," märkis ta.

Arhitektuurikonkursi tingimustele sobivaima lahenduse aitas konkursile laekunud töödes hulgast välja valida 8-liikmeline žürii, kuhu kuulusid erinevad Eesti linnaarhitektid ja Pirita linnaosavalitsuse esindajad. Nüüd tegeleb Maxima kaupluse rajamiseks vajaliku lahenduse leidmisega edasi.

„Mul on väga hea meel, et oleme jõudnud oma Merivälja tee äärde kavandatava kaupluse rajamisel arhitektuurilahenduse välja valimiseni. Võidutöö alusel saab sellest kindlasti kõige kaasaegsem Maxima kauplus Eestis. Usun, et leidsime lahenduse, millega ka enamik kohalikest elanikest rahul on," sõnas Maxima Eesti tegevjuht Edvinas Volkas.

Maximal on Eestis 83 kauplust.