Venekeelseid noori on korvpalli juures vähe, olgu see siis Tallinnas, Ida-Virumaal või kusagil mujal. Illustreerimaks olukorda, piisab vaid ühest kõnekast faktist. Poeglaste Eesti meistrivõistlustel, alates miniklassist kuni vanuseni U18, on sel hooajal üles antud 121 võistkonda. Neist puhtalt venekeelsed võistkondi on vaid kuus. Pea olematu number.

Mõned aastad tagasi TalTechi süsteemiga liitunud Altius on Eesti meistrivõistlustel osalevate võistkondade arvult kõige toimekam venekeelne korvpalliklubi.

Käesoleval hooajal on neil Eesti meistrivõistlustel alates miniklassist väljas kolm poiste ja neli tüdrukute võistkonda. See moodustab rohkem kui poole venekeelsete võistkondade üldarvust. Tundub, et just Altiuse vedajate käest käest võiks saada põletavatele küsimustele adekvaadseid vastuseid.

Et konkurentsis teiste aladega läbi lüüa ja venekeelseid noori rohkem korvpalli juurde tuua, antud juhul Lasnamäe näitel, on ühel klubil vaja venekeelseid kvalifitseeritud treenereid ja koduareeni. Hiljem lisandub üks murekoht veel. Milline, saate teada juba saatest. Head vaatamist!