Zelenskõi ukaas „edasilükkamatutest meetmetest Ukraina ühiskonna konsolideerimiseks” avaldati presidendi veebilehel, vahendab UNIAN.

„Meid hirmutatakse suure sõjaga ja järjekordselt nimetatakse meile sõjalise sissetungi kuupäev. See ei ole esimene kord. Aga meie riik on täna tugevam kui kunagi varem... Meile öeldakse, et 16. veebruar on rünnakupäev. Meie teeme sellest ühtsuse päeva. Vastav ukaas on juba allkirjastatud. Sel päeval heiskame rahvuslipud, kanname sini-kollaseid linte ja näitame kogu maailmale oma ühtsust,” ütles Zelenskõi oma pöördumises.

Ukaasi järgi tuleb täna heisata kõikjal Ukraina riigilipud, laulda kell 10 riigihümni ning viia Ukraina välisesindustes läbi vastavaid üritusi, mis on suunatud ühtsusele ja Ukraina toetamisele.

Juhtivates üleriiklikes telekanalites toimub täna „Ühtsusmaraton” nimega „#Uaразом”. Praktiliselt kõik Ukraina telekanalid näitavad täna üht pilti.

Esimene osa telemaratonist on eetris kell 8–10 ja teine osa kell 19–22.

Telemaratoni käigus räägitakse tähtsatest ühiskondlik-poliitilistest küsimustest. Räägivad võimuesindajad, arvamusliidrid ja vabatahtlikud. Räägitakse ühtsusest ja narratiividest, mis aitavad riiki ühendada. Maratoni avab president Zelenskõi.