Üdini eestlasliku maitsega kilutrühvlid sobivad imehästi igale pidulauale, eriti muidugi 24. veebruaril!

Kiluleivad sobivad pidulikul õhtusöögil heaks tervitusampsuks!

Kui oled ajahädas, võib selle piruka valmistamisel kasutada ka lehttainast. Suska põhi kahvli abil enne kergelt auguliseks, et see ühtlaselt küpseks. 500 grammisest tainapakist piisab.

Sügavkülmast läbi käinud munakollane muutub tahkeks. Seda saad kasutada tartari juures kastme või võidena. Suurepärane eelroog!

Kõrged tordid on moes. Uhket 16-kihilist vürtsi­kilukreemi, munakreemi ja tumeda rukkileiva torti on lihtne teha – päriselt! Et tordist Pisa torni ei saaks, siis seda ei niisutata (kreemist tulev ­niiskus on piisav) ja kreemides kasutatakse võid, mis ju külmikus taheneb. Laual edevalt kõrguv ­nn kaks ühes tort-lilleseade lõika lahti terava noaga, ja kuna see on nii kõrge, siis olgu viilud õhemat sorti.

Võileivatordid tahavad veidi seismist, et maitsed saaksid sulanduda ja imendunda. Piisab paarist-kolmest tunnist, et parim maitsekooslus esile kerkiks.

Värskelt ahjust tulnuna lausa suus sulavad pirukaampsud!

Kiired ja lihtsad suupisteampsud. Kaovad peolaualt hetkega!

Ehtne Eesti köögi klassika. Lummavalt maitsvad kiluampsud ahjust tulles, krõbedad ja samas seest nii mahlased.

Mõnusalt krõbeda rukkipõhjaga pirukas igale Eesti peolauale, parim ahjusoojana. Kasuta pirukatäidises vürtsikilufileed või anšoovisefileed õlis. Mõlemad sobivad suurepäraselt.

Munavõi on Eesti Vabariigi aastapäeval lausa kohustuslik!

Klassikalise kiluvõileiva saab natukene pidulikumaks muuta keedetud vutimunadega.

Maitsva kilusalati saad serveerida kaunil vaagnal. Salati valmistamine on lihtne ja kiire, aga arvesta, et peaaegu sama kiirelt kaob see ka laualt!

Tervislik ja teistmoodi dipivaagen, mis sobib kilukastmega ideaalselt peolauale!