Pala asutajal Prabha Natarajanil tekkis mõte hakata koeratoitu tootma isiklikust kogemusest. Nimelt oli tal Hispaaniast päästetud koer, kellel lõi välja mitu allergiat. Koera tervise parandamiseks proovis Natarajan mitmesuguseid meetodeid, mis mõneks ajaks aitasid. Ta lisas, et proovis ka ise kodus koerale toitu valmistada, ent see pole pikas perspektiivis kuigi praktiline, sest suurt kasvu koer sööb päevas poolteist kuni kaks kilogrammi ning seda on keeruline hoiustada.

„Isetehtud toit oli hea, sealt tuli ka idee muuta see tööks,” märkis Natarajan. Ta töötas läbi idee plussid ja miinused ning haris end koeratoidu valdkonnas. Soome ülikooli professori Anna Hielm-Björkmaniga töötas ta välja retseptid, jälgides, et toit sisaldaks vajalikul määral toitaineid. Sobiva tehnoloogiani jõudis ta mitmesuguseid kirjutisi uurides ja ekspertidega konsulteerides.