Raigna kirjutab Virumaa Teataja arvamusküljel, et Eestimaal on läbi aegade sirgunud ridamisi väljapaistvaid Arnoldeid.

“Olen püüdnud mõista meedia kangelase ja lemmiku Arnold Oksmaa fenomeni,” kirjutab Raigna. “Noormees, kellest on palju räägitud, kirjutatud ja tehtud tõsielufilm, on meie väikese riigi elav maskott.”

Autor võrdleb Oksmaad Eestiga. “Mõlemad on väikesed, kõigele uuele avatud ja edukusele püüdlevad. Väike Eesti on pälvinud rahvusvahelist tunnustust. Tegemist pole küll absoluutsete tippsaavutustega. Aga tunnustust on tulnud. Üleeuroopalist kuulsust on kogunud ka Arnold Oksmaa — II koht omapäraste lauljate rahvusvahelisel konkursil.”

Mõlemad on Raigna sõnul olnud avatud maailmale ja saanud tunda tõeliste maailmakodanike õpetust.

Eestit on õpetanud Preatonid, Angottid, Haydaryd (afgaanist meier) ja paljud teised suured elukunstnikud. “Ja nüüd õpetavad meid kodukootud ärigeeniused. Elutark akadeemik Gustav Naan armastas öelda, et kõige eest tuleb maksta. Varsti maksame kooliraha ligi miljard krooni.”

Ka Oksmaal leidub autori sõnul prominentseid õpetajaid ja praegu pole noormehele miski inimlik võõras. “Ta teab, et armastus ei käi üksnes kõhu kaudu.”

Arnold tahab olla siiras ja silmapaistev, nendib Raigna. “Julgete enesepaljastustega on silma paistnud ka Eesti riik. Oleme maailmale kuulutanud, et sellel sinisel planeedil on eestimaalased esirinnas südamehaiguste, aidsi kiire leviku, enesetappude ja alkoholismi poolest.”