Hoolimata sellest, et teisipäeval teatas ministeerium ameti peadirektori kohale konkursi kuulutamisest, on minister oma kandidaadi Rahvaliidu juhtfiguuridele välja käinud ja saanud talle ka õnnistuse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Konkursi korraldamise põhieesmärgiks peavad oponendid ajakirjandusele piksevarda eest olemist, kuna Sõerdilt on oodatud vastust küsimusele, kas konkurss tolli- ja maksuameti juhi kohale tuleb või jääb ära.

Raivo Sepa kui Aivar Rehe järeltulija käis Sõerd välja esmaspäeval Rahvaliidu fraktsiooni koosolekul.

Eesti Päevalehele ütles Sõerd, et maksuameti juhi kandidaatide nimedest ta ei räägi. “Rainer Osanik asub maksuameti peadirektori kohusetäitjana laupäevast ametisse, täna pole midagi rohkem lisada,” ütles Sõerd.

Päevalehe andmetel kostab Reformierakonnast kriitikat Sepa kandidatuuri pihta. Isegi Rahvaliidu enda liikmed ei pea Seppa kõige paremaks kandidaadiks. Kuid kuna sisekokkuleppe kohaselt on Sõerdil selles küsimuses otsustusõigus, ei ole oponendid avalikult otsuse vastu. Sepa põhiliseks nõrgaks kohaks peetakse tippjuhi kogemuste puudumist ja oluliselt suuremat poliitilistele mõjudele allumist, võrreldes praeguse maksuameti juhi Aivar Rehega.