Argentiina föderaalprokurör Diego Luciani süüdistab endist presidenti ja tänast Argentiina asepresidenti Cristina Fernandez de Kirchnerit riigihangetega seotud korruptsioonis. Süüdistuste järgi on naine petnud riiki ning osalenud ulatuslikus skeemis, mille raames ta presidendina aastatel 2007–2015 riigi vahendeid suunas.

Prokurör Luciani sõnul võib käesolev juhtum olla Argentiina ajaloo suurim korruptsiooniasi. Fernandez de Kirchner leiab see-eest, et kohus on tema vastu kallutatud ning kirjutab Twitteris, et seisab vastamisi mitte konstitutsioonikohtu, vaid „meedia-kohtu vallandamistiimiga“. Endine president lisab, et uurimises ilmnenud uute asjaolude osas pole talle kohtus ütluste andmiseks võimalust antud. Seetõttu lubab endine president, et avaldab teisipäeval oma sotsiaalmeedia platvormidel detailsed põhjused, miks kohus talle sõna ei anna, ning oma versiooni toimuvast.

Väidetavate kuritegude eest nõuab prokurör endisele presidendile karistuseks 12 aasta pikkust vanglakaristust ning eluaegset keeldu riigiametites töötamiseks. Argentiina tänane president Alberto Fernández on süüdistused hukka mõistnud. „Ükski endisele presidendile omistatud tegu ei ole tõendatud,“ seisab presidendi avalduses. Uurimine aga alles käib ning selle raames selgitatakse, kas endine president ja teised administratiivametnikud eelistasid Patagoonia lõunapiirkonna hankementlustes ärimees Lazaro Baezile kuuluvate ettevõtete taotlusi.

Esmaspäeval pidi Buenos Airese kohalik politsei Kirchneri maja eest laiali ajama kümneid meeleavaldajaid. Kohale olid tulnud nii prokuratuuri menetlust toetavad kui ka selle vastu protesteerivad meeleavaldajad.