Just selliseid hakkajaid ajamegi taga kokku kuues kategoorias, et teha igaühega telekanali National Geographic stiilis seiklusvideo ja näidata seda siinsamas Delfis. Nad on seda väärt! Mine tea, ehk on just see nende uks suurde telemaailma.

Uuri asja ja anna oma hääl kampaania kodulehel.

Mis sul sest kasu?

Esiteks aitad leida neid, kellest võib kunagi saada mõne rahvusvahelise telekanali saatejuht. Ja kui sellest vähe, võid võita uue Apple iPhone 14 või telekanali National Geographic kohvri, mis kasulikku reisikraami pungil ja mida nähes mõeldakse igas lennujaamas – see sell juba teab, mis on tõeline seiklus. Kohvreid läheb loosi kokku kuus ja üllatusauhinnad paneb kõigele lisaks välja ka Delfi.

Pilt on illustratiivne.

Ja nüüd asja juurde!
Keda täpselt otsime?

Eesti oma ala proffe, kes on sama head kui nemad siin.

KOKK

Gordon Ramsay

Briti kokk, restoranipidaja, telenägu ja kirjanik. Asutas omanimelise restoranigrupi 1997. aastal ja on paljude söögikohtade omanik üle terve maailma. Ilmselt ka planeedi kõige tuntum kokk.

Gordoni restoranid on saavutanud kokku 16 Michelini tärni ja hoiavad hetkel oma kulinaariakontol neist jätkuvalt seitset.

Telekokk aastast 2004. Oma esimeses saates püüdis jalgu alla ajada virelevatele restoranidele ja sai tuntuks suuvärgi poolest. Praegu juhib Gordon sarja, milles käib nuusutamas erinevate maade toidukultuuri.

Telekanalis Natural Geographic näeb teda hetkel kahes saates: „Gordon Ramsay: avastamata alad“ ja „Gordon Ramsay: mõõduvõtt kaardistamata aladel“.

Kes on Eesti Gordon Ramsay?

ELLUJÄÄJA

Bear Grylls

Edward Michael „Bear“ Grylls OBE on Briti seikleja, kirjanik, telesaatejuht ja ärimees.

Juba tema esimesed seiklused olid tähelepanuväärsed, kuid päris kuulsus saabus telesarjaga „Mees vs. metsik loodus“.

Bear Grylls veab kanalil National Geographic sarja, kus kuulsused saavad elada läbi metsikuid seiklusi, nagu looma küttimine, kaljuronimine jms.

Hetkel saad temaga kaasa seigelda kahes saates: „Bear Gryllsiga metsikus looduses“ ja „Bear Gryllsiga metsikus looduses: väjakutse“.

Kes on see eestlane, kel püksid püüli ei sõelu, kui äkki vastas kriimsilm, karuott ja rebane?

AVASTAJA

Albert Lin

California ülikooli tehnoloogiaguru, seikleja ja kanali National Geographic biooniline saatejuht. Viimast alates maasturiõnnetusest, mille tagajärjel kaotas osa jalast ja sai tipptehnoloogilise proteesi.

Rännuteed on teda viinud Tšingis-khaani ja Hiina esimese keisri viimsete puhkepaikade otsingutele, uurima maiade arhitektuuri Guatemalas, avastama kadunud linnu ning seiklema mujalgi.

Alberti uurimisvahendite hulgas on tehnoloogia viimane sõna ja optimism, mis sama suur kui maailm, mida avastab.

Ja tema auhinnakapist leiab muu hulgas ka Emmy.

Kanalil National Geographic näeb Albertit hetkel kolmes saates: „Piibli maetud saladused Albert Lyniga“, „Maetud saladused Albert Lyniga“ ja „Kadunud linnad“.

Kes eestlastest on sama tragi?

AJAKIRJANIK

Mariana van Zeller

Portugalist pärit Mariana kutsumuseks on uuriv ajakirjandus.

Pulitzeriga võrdväärseks peetava Peabody auhinna omanik. Seda antakse välja alates 1938. aastast silmapaistvate ja kõrvujäävate saavutuste eest raadios, televisioonis ja muus elektroonilises meedias.

Ta teeb kanali National Geographic vahendusel lugusid, mis paljastavad narko- ja inimkaubanduse olemust, plastilise kirurgia jälestusväärset räpast äri, steroidide kasutamise tumedamat poolt – kõike, mille tõelist palet meie eest hoolega varjata püütakse.

Ela nutikale nuuskijale kaasa kanali National Geographic saates „Salakaubitsejad Mariana van Zelleriga“.

Kes siinsetest ajakirjanikest ei jäta enne, kui tõde tõuseb ja vale vaob?

SEIKLEJA

Hazen Audel

Endine džungligiid, koolitaja ja kuldsete kätega meistrimees.

Oma esimeses kanali National Geographic dokumentaalsarjas „Ellujäämine hõimuna“ õppis ta ellujäämisoskusi maailma kõige ohtlikumates kohtades elavatelt hõimudelt. Kohtus näiteks teel läbi Amazonase džungli kohalikega, vaatles nende elu ja liikus edasi, külastas ka Mekongi jõe äärseid alasid Vietnamis.

Hetkel teeb lõvidega sotte selgeks Keenias, kus filmitakse tema saate uusi osi.

Saateid, milles Hazeli seiklustele kaasa elada, on kanalil National Geographic rohkem kui kaks: „Ekstreemne ellujäämine“, „Ekstreemne ellujäämine Hiinas“, „Ekstreemne ellujäämine: põgenemine Amazonasest“, „Ekstreemne ellujäämine: võimas Mekongi jõgi“ ja „Ekstreemne ellujäämine: üle Andide“.

Kes võiks teha eestlastest sama, teel Obinitsast Paldiskisse?

AJALOOLANE

Bettany Hughes

Mitmete auhindadega pärjatud Briti professor, kirjanik ja ringhäälingutegelane, kes pühendanud viimased 25 aastat väga elavale ajalookäsitlusele. Tema põhifookuses on esi- ja keskaeg, toonased sündmused ning kultuurid.

Bettany on õpetanud Oxfordi ja Cambridge’i ülikoolides ning pidanud loenguid Cornellis, Bristolis, Maastrichtis ja mujal. Ta on Cambridge’i ülikooli täiendõppe instituudi juhataja, Londoni King’s College’i teadur ja praegune Northeasterni ülikooli ajalooprofessor.

Bettany viib sind oma meelisradadele autorisaates „Iidse maailma suurimad aarded“. Kui vaaraode eluolu põhjalikumalt piiluda tahad, pane käima „Egiptuse kadunud aarded“.

Kes meie omadest tutvustaks ajalugu niisama hästi või veel põnevamalt?

Jaga
Kommentaarid