Täna keskpäeval sai politsei teate, et alarmsõitu teinud ja väljakutsele teel olnud patrullauto sõitis Kose-Purila maanteel vasakkurvis teelt välja ja rullus üle katuse.

Patrullautos oli kolm politseinikku, kelle vaatas kohapeal üle kiirabi. „Õnneks ei saanud keegi neist tõsiselt vigastada,“ ütles Kesk-Eesti politseijaoskonna patrullpolitseinik Heleri Vesik.

Vesiku sõnul olid teeolud sündmuskohal talvised, maantee oli libe ning kaetud lumelörtsiga. „Tuletame kõigile autojuhtidele, sealhulgas ka patrullsõiduki roolikeerajatele meelde, et sõidukiirus tuleb valida ilmastikuoludele vastav ja kõige olulisem on turvaliselt sihtpunkti jõudmine,“ sõnas Vesik.

Transpordiameti sõnul on täna teeolud Eestis piirkonniti erinevad. „Teekatted suurematel riigiteedel Läänemaal on soolamärjad, mujal lumised. Teetemperatuur on kõikjal miinuses,“ teatas transpordiamet.

Ilmateade näitab, et täna on päeval pilves ilm. Ennelõunal sajab lund ja lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma, kohati tuiskab. Õhu- ja teetemperatuur kõigub nulli ümbruses. Tuul on rannikul puhanguti kuni 18 meetrit sekundis. Teedel on libeduseoht!

Transpordiamet tuletab meelde, et püsikiirusehoidja võib lumistel ja libedatel teedel sõites muutuda ohtlikuks. „Kindlale kiirusele seadistatud püsikiirusehoidja üritab seda kiirust hoida ka siis, kui teetingimuste tõttu ei ole see parim valik,“ sõnas transpordiamet.