Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (EÜVP) liige Aivo Peterson pidi täna lõuna ajal Eestisse üle piiri minema. „Piiri ületamisel pidas politsei ta kinni. Nüüd ei ole Aivo kontaktis,“ teatab Julia Sommer, kes kandideeris Petersoniga ühes nimekirjas.

EÜVP nimekirjas riigikogusse kandideerinud Peterson käis enne valimisi Moskvas ja lahkus seejärel Venemaa okupeeritud Donetskisse. Reisilt pidid talle vastu tulema kolleegid Narvast, kuid nad ei oodanud teda.

Siseminister Lauri Läänemets on varem öelnud, et Petersoni tegevus on provokatiivne ja kujutab endast ohtu Eesti julgeolekule. Tõenäoliselt on Petersonil sidemeid Kremli salateenistustega, muidu ei oleks ta kuidagi saanud Venemaa kaudu Donbassi rindele pääseda.

EÜVP liige Julia Sommer teatas ka, et liikumine Koos on leidnud Petersoni jaoks advokaadi, kes on juba tema juures.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiteenistus teatas aga, et Aivo Petersoni ei ole kinni peetud. Ta tõepoolest saabus Narva piiripunkti Eestisse sisenemiseks ja ta saadeti täiendavale piirikontrollile.

PPA kinnitas Delfile, et Peterson on tagasi riiki lubatud.

„Kella 21.00 seisuga oli täiendav piirikontroll läbi viidud ja Aivo Peterson Eestisse sisenenud,“ ütles PPA pressiesindaja Leana Loide.