Milline on soodne õhksoojuspump?

Õhksoojuspumbad on kliimaseadmed, mis kasutavad õhust leiduvat energiat, et soojendada meie eluruume. Jahutamiseks kasutatakse spetsiaalset külmaainet (peamiselt R32). Õhksoojuspumbad võivad olla nii õhk-õhk kui ka õhk-vesi soojuspumbad. Viimased on populaarsed suuremate elamute jaoks, kus kütteks kasutatakse kas põranda- või radiaatorkütet.

Milline on aga neist soodne õhksoojuspump? Soodsaim õhksoojuspump ei ole kindlasti toode, mille leiad kõige madalama hinnaga, sest kliimaseadet valides ei tohiks otsust langetada vaid hinna põhjal. Olulisem on siiski elamisväärne keskkond, mille seade tagab. Seetõttu tuleb võrrelda erinevaid näitajaid, et leida soodne õhksoojuspump oma koju. See on kombinatsiooni nii vajadustest, soovidest kui ka võimalustest.

Kaup24 valikust leiab erinevaid soojuspumpasid: leia sealt nii Cooper&Hunter, Daikin, LG ja teised. Vali kas mitme siseosaga, Wi-Fi inverteri või hoopiski mobiilsed kliimaseadmed. Kuidas leida suure valiku hulgas see õige ja soodne õhksoojuspump? Juba järgmises lõigus anname sulle näpunäiteid, mida toodetega tutvudes vaadata.

Mida vaadata, et leida soodne õhksoojuspump?

  • Soodne õhksoojuspump tagab hea hinnaga sooja toa ja jahutuse kuumadel päevadel. Selle valimiseks lähtu seadme SCOP ehk soojategurist, küttevõimsusest kui ka energiaklassist.

  • Arvesta oma kodu planeeringut (õhk-õhk soojuspump on tõhus avara planeeringuga hoonetes) ja hoone soojapidavust. Radiaator- või põrandakütte soovi korral eelista õhk-vesi soojuspumpa, mis tagab sulle ka sooja tarbevee.

  • Vali toode, mis on piisava küttevõimsusega sinu kodu jaoks, pole mõtet osta liiga kõrge küttevõimsusega, sest see ei tasu väiksemas kodus ära ja vastupidi.

  • Arvesta lisafunktsioonidega. Kas sinu jaoks on vajalik eestikeelne ja mugav juhtpaneel? Ehk soovid soojuspumba tööd reguleerida kaugelt Wi-Fi kaudu?

  • Viimaseks tasub mõelda ka mürale ja disainile. Meie hinnangul on parim soodne õhksoojuspump vaikne ja sellise disainiga, mille siseosa istub hästi interjööri. Mõningad mudelid on saadaval erinevates värvides, et saaksid valida just sellise, mis istub sinu koju. Olgu selleks siis must, valge, kuldne või mõni teine toon.

  • Pea meeles, et pealtnäha soodne õhksoojuspump võib lõpuks osutada kalliks, sest sellega kaasnevad ka paigalduse kulud ja selleks vajalikud lisatarvikud nagu maaraam ja vahetevahel ka soojuspumba kast. Arvesta kohe ka võimalike paigalduse kuludega.

Õhksoojuspumpa ei saa ainuüksi hinna järgi valida. Ei saa ka öelda, et mida kallim, seda parem või et soodne õhksoojuspump ei ole kindlasti hea. Nagu sa eelnevalt lugesid sõltub soojuspumba valik väga paljudest aspektidest. Võta aega, võrdle tooteid, et leida soodne õhksoojuspump, mis jahutab ja kütab sinu kodu!

Jaga
Kommentaarid