Need matkatarbed tagavad mugava liikumise iga ilmaga ja igal maastikul

Matkavarustuse üheks olulisemaks osaks on riided ja jalatsid, mis muudavad liikumise mugavaks. Võib lausa öelda, et need on ühed kesksemad matkatarbed üldse. Pole halvemat kui villis kannad ja valutavad jalad. Selleks, et vältida jalavigastusi ja läbida kuiva jalaga väikeseid ojasid ning mudaseid teeradu, vajad korralikke ja veekindlaid matkasaapaid. Matkasaapad on loodud looduses liikumiseks ja need on disainitud nii, et toetaksid sinu jalgu. Samuti on enamik selliseid jalanõusid valmistatud materjalidest, mis lasevad jalgadel hingata ja tagavad kuiva keskkonna ka vihmase ilma ajal. Matksaapaid on väga erinevaid, vali sellised, mis sobivad maastikule, kuhu planeerid matkama minna.

Vähemolulised matkatarbed pole ka riided. Nii nagu jalanõud, peavad ka riided olema mugavad ja vastama ilmastikule. Kuuma päikesepaistelise ilma korral pole mõtet kanda vihmajopet, aga kindlasti tasub see kaasa panna, sest kunagi ei tea, milliseks ilm võib kujuneda. Teiseks on olulised kihid, sh termopesu, seda eriti jahedate ilmade korral, näiteks siis, kui soovid võtta pikema matka ette kas talvel või hilissügisel. Termopesu kui ka erinevad kihid hoiavad sinu keha soojas öösel kui ka madalate temperatuuride korral päeval. Suvisele matkale piisab erinevatest kihtidest: pikkadest varrukatest, pusadest jne. Termopesu vali siis, kui matkad ka talvel või sõidad mägedesse.

Vali matkatarbed, mis on funktsionaalsed ja vastupidavad. Eeliseks on igasugused taskud, kuhu asju asetada ja kerged materjalid.

Telkimiseks ja toidu valmistamiseks vajalikud matkatarbed

Matkapliit, kokkupandav matkalaud ja toolid on vaid ühed vajalikud matkatarbed, mis tagavad mugava olemise pärast pikka teekonda. Mis on parem kui pärast matkaraja läbimist süüdata lõke, istuda matkatoolile ning nautida kaunist vaadet metsale, jõele või järvele? Valmista matkapliidil maitsev roog ja kuum tee, et tõsta oma energiavarusid. Matkates kogu perega, on matkalaud ja toolid vajalikud, et saaksite toitu ette valmistada ja üheskoos einestada. Kui sa aga matkad ilma autota ja varustus on limiteeritud, ei tasu neid kaasa vedada ja hoopiski nutikalt läheneda.

Kui plaanis on jääda ööseks, on vajalikud ka kõik muud matkatarbed, mida vajad öö vältel: telk, madrats, magamiskott ja palju muud. Sõltuvalt sellest, kas matkad jalgsi, auto või jalgrattaga, tuleb valida matkatarbed, mida jõuab ja on võimalik kaasas kanda. Perega autoga matkamisel saab kaasa võtta pea kõik, mis sinna mahub, nii täispuhutavad madratsid kui ka tekid-padjad. Jalgsimatkal pole see aga võimalik ja valida tasub sellised matkatarbed, mis on kerged, kompaktsed ja matkamiseks mõeldud. Leia matkakotid, telgid, esmaabivahendid ja teised matkatarbed Kaup24-st ja Hansapostist ning mine suvele vastu hea varustusega!

Jaga
Kommentaarid