Esimene soovitus: söögilaua toolid peavad olema sobivates mõõtudes

Millistes mõõtudes peavad söögitoolid olema? Söögilaua toolid tuleb valida lähtuvalt laua suurusest. Kui sa pole veel lauda välja valinud, siis ära muretse, vaid vali söögilaua toolid, mis sulle meeldivad ja vastavalt nendele, leia laud, mis sinna juurde sobib. Valiku tegemisel arvesta aga järgnevate soovitustega.

Lihtsustatult öeldes peavad söögitoolid olema piisavalt kõrged, et istudes ja laua taga süües oleks mugav. Peamiselt on lauad 70-78 cm kõrged ja söögilaua toolid umbes 42-53 cm. Ideaalne laua ja toolide vahe on umbes 20-35 cm. See on hea indikaator, mille alusel hakata otsima sobivaid toole. Küll aga pole see alati nii lihtne, sest arvesse tuleb võtta ka lauaplaadi paksust, põlvede kõrgust, aga arvestada ka toolipatjadega, kui need on plaanis lisada. Alati jääb ka mugavuse aspekt, sest Inimeste soovid on erinevad, mõnele meeldivad kõrgemad, teistele madalamad söögilaua toolid. Seetõttu pole ühte kindlat reeglit, mille alusel valikut teha.

Teine soovitus: söögilaua toolid peavad mahtuma laua alla

Sama oluline kui eelnevalt välja toodud mõõdud, on ka laius ja sügavus, sest söögilaua toolid peavad mahtuma ilusti laua alla ja nii, et need ei kriimustaks laua plaati või lauaplaat toole. Selleks, et selle vastu mitte eksida, tuleb mõõta ära laua kõrgus ja toolide kõrgus. Sõltuvalt söögilaua toolide disainist, võivad need olla madala või kõrge seljaosaga. Mõned toolid on mõeldud tervenisti laua alla asetamiseks, teised, aga vaid osaliselt.

Teiseks oluliseks mõõtmeks on söögilaua toolide laius. Kui sa soovid asetada mitu tooli kõrvuti, on vaja veenduda, et need soovitud kaks, kolm või enam tooli mahuvad laua taha. Selle jaoks pead teadma laua mõõtmeid ja toolide laiust. Arvesta sellega, et iga tooli vahele peaks jääma natukene vaba ruumi.

Kolmas soovitus: õige disainiga söögilaua toolid sobivad valatult interjööri

Kaup24 ja Hansaposti e-poodide valikut sirvides võid näha, kui palju erinevaid disaine on olemas: alates kõrgetest baaripukkidest kuni viini stiilis toolideni välja. Rääkimata materjalide või värvide valikust. Suur tootevalik on hea, sest nii leiab midagi igasse interjööri. Teisalt muudab see otsustamise keeruliseks.

Kui armastad ühtset stiili, vali söögilaua toolid ja laud samast komplektist. Heaks valikuks on söögilaua komplekt, kuhu kuuluvad üksteisega kokku sobiv mööbel. Teine võimalus on rikastada kogu köögi või söögitoa ilmet toolidega, mis eristuvad disaini poolest. Need võivad siis olla kas lauast erineva disainiga või värviga. Erinevate stiilide kombineerimist ei tasu karta, sest tulemuseks võib olla eristuv ja väga hästi harmoneeruv disain, mis köidab kõikide külaliste pilke.

Kui sa soovid lisada kööki või söögituppa pehmust, siis vali sametist köögitoolid. Puidust söögilaua toolid on seevastu ajatu valik, mis sobib igasse interjööri, nii kaasaegsesse kui ka maakodu hõngulisse. Kui soovid lisada aktsenti, vali silmatorkavat värvi toolid. Või kui eelistad pehmeid toole, osta söögituppa türkiissinised või veinipunased velvet toolid. Leia kõik oma unistuse kodu jaoks Kaup24-st ja Hansapostist ning telli toolid, diivan, voodi ja kõik muu ühest kohast.

Jaga
Kommentaarid