Neli soovitust, kuidas valida veekindlad matkasaapad ja üleriided

Matkajalatsid on kõige olulisemad, sest need on loodud keeruka pinnase läbimiseks, samal ajal toetavad sinu jalgu. Vaatamata sellele kui mugavad on sinu vabaajajalatsid, need ei ole sobilikud pikemaks matkaks metsas või mägedes. Veekindlad matkasaapad mitte ainult ei hoia jalgu kuivana, vaid takistavad külma tunde tekkimist ja ebamugavust, mida üleliigne niiskus võib jalanõus tekitada.

Kuidas aga valida sobivad veekindlad matkasaapad?

  1. Matkasaabaste valimisel tuleb hoolikalt vaadata, millest on need valmistatud. Kasutatud materjal määrab palju ja näitab seda, kui ilmastikukindlad ja vastupidavad on. Ühed populaarsemad veekindlad matkasaapad on valmistatud Gore-Tex materjalist, aga selliseid sarnaseid materjale on veel.

  2. Aga oluline pole vaid materjal, vaid ka jalatsite tald, mis peaks takistama üleliigset libisemist. Seetõttu vaata, et veekindlad matkasaapad oleksid piisavalt paku ja mustrilise tallaga, et ka märgade kivide ületamine oleks kerge.

  3. Samal ajal aga peab säilima ka matkasaabaste hingavus ja kerge kaal, sest need võivad tekitada veelgi ebamugavust, mis takistab sul täiel rinnal loodust nautimast. Kõige paremaks valikuks on veekindlad matkasaapad, millel on heas balansis materjali hingavus ja veepidavus.

  4. Sõltuvalt matka iseloomust vali kas kõrgema või madalama säärega ning erineva lisa toestusega saapad. Siin lähtu nii enda eelistusest kui ka sellest, millist tüüpi radasid kõige enam läbid.

Kuidas valida veekindlad üleriided?

  1. Veekindlate üleriiete all mõeldakse tavaliselt erinevaid jakke, jopesid ja pükse. Sõltuvalt aastaajast kui ka matka asukohast, tuleb teha jope, pükste ja teiste vajalike üleriiete valik.

  2. Lihtsaks sügiseseks metsamatkaks vali joped, mis hoiavad hästi tuult ja vihma. Eelista suurust, mille alla saad lisada kas sooja pesu või mõne pusa, et hoida külmemate ilmade korral sooja.

  3. Vihmapüksid ja -riided on vajalikud nendest olukordades, kus sa tead, et liigud suure vihma käes. Aga tasub meeles pidada, et paljud vihmariided on väga hästi vettpidavad, aga halvasti hingavad.

  4. Ekstreemsetes oludes matkamisel, näiteks kõrgetes mägedes, soeta varustus, mis vastab nii ilmale kui ka tingimusele. Eelista tuntud ja usaldusväärseid brände, mis keskenduvad sellist tüüpi matkavarustuse loomisele.

Matkale minek vajab ettevalmistusi ja seda eriti juhul, kui oled hiljuti endas matkamise pisiku avastanud. Uuri põhjalikult, millised veekindlad matkasaapad ja üleriided on parimad, ning osta kõik ühest kohast - Kaup24 või Hansaposti e-poodidest!

Jaga
Kommentaarid