Kuidas leida soodne sülearvuti?

Milline on sinu jaoks soodne sülearvuti? See on oluline küsimus, et saaksid määrata eelarve, mille põhjal valida välja arvuti. Kuna soodne on väga suhteline mõiste ja võib tähendada inimeste jaoks erinevaid asju, siis ei saa üheselt öelda, milline on üks ja ainus soodne sülearvuti. Küll aga on võimalik seda mõne nõuande põhjal välja selgitada. Oleme pannud kokku soovitused, millest lähtuda, kui oled otsimas sobivat arvutit koolilõpetajale.

Esimene soovitus on defineerida, mida soodne sülearvuti sinu jaoks tähendab. Sea endale eelarve. Arvutid võivad maksta nii 300 kui ka 1 000 eurot. Sellise hinnaerinevusega mudelitel on ka erinevad funktsioonid, mis võivad, aga pruugi olla vajalikud.

Teiseks tuleb arvestada sellega, mida koolilõpetaja vajab. Kas ta läheb edasi õppima graafilist disaini ja videotöötlust, kooliõpetajaks või hakkad oma oskusi arendama koka, juuksuri või elektrikuna? Videotöötluse jaoks on vaja võimsat arvutit ja kui koolilõpetaja on just selle oma valikuks teinud, tuleb arvestada suurema väljaminekuga. Kui see jääb aga eelarvest välja, vali näiteks digitaalne joonistustahvel või uus telefon. Digitaalne joonistustahvel või telefon võivad teda aidata samuti oskusi arendada ja edasi õppida.

Kui rääkida madalama hinnaklassi arvutitest, siis soodne sülearvuti võib paljude jaoks olla umbes kuni 500 eurot maksev seade. Sellised arvutid on sobilikud meilide vahetuseks, kirjatöödeks ja internetis surfamiseks. Kui koolilõpetajal ei ole seda vaja pildi- ja videotöötluseks, arvutimängude arendamiseks või muuks selliseks, siis võib klassikalises tähenduses soodne sülearvuti olla väga hea valik.

Vali soodne sülearvuti vastavalt järgmistele näitajatele:

  • Operatsioonisüsteem: populaarsemateks valikuteks on kas Windows 10 või Mac OS X.

  • Ekraani suurus: enam levinud valik on 15.6’’, aga vahest eelistatakse ka väiksemaid arvuteid, mida on hea kotti asetada. Sellisteks on 13, 10, 11’’.

  • Ekraani eraldusvõime: oluline video- ja fototöötluse jaoks. Peamised tehnoloogiad, mis on kasutusel: TN ja IPS.

  • Protsessor: soodne sülearvuti, mis on mõeldud e-mailide saatmiseks, lugemiseks jne, võiks olla Intel Core i3 protsessoriga. Keerukamateks töödeks on vaja paremat protsessorit, näiteks Core i5 või lausa Core i7.

  • RAM ehk operatiivmälu: see tagab jõudluse. Minimaalne RAM on 4 GB, mis on sobilik tavaliseks interneti kasutamiseks. Sellest suuremad on 6, 8, 16 GB, mis on mõeldud juba mahukamateks töödeks arvutis.

  • Kõvaketas: mida rohkem on sülearvutil mälu, seda rohkem saab erinevaid faile salvestada. Taaskord videotöötluseks, kujundustöödeks jms on vaja suurema mälumahuga arvuteid. Igapäevaseks kasutamiseks sobib 64-128 SSD kõvaketas.

Avasta kogu Kaup24 ja Hansaposti valik ning leia soodne sülearvuti koolilõpetajale!

Jaga
Kommentaarid