Rootsi firma Stena Line parvlaev Stena Spirit oli eile pärastlõunal kella 16.20 paiku teel Poola sadamalinnast Gdyniast Rootsi lõunaosas asuvasse Karlskronasse, kui meeskond avastas, et kaks inimest olid pardalt kadunuks jäänud.

Õige pea selgus, et seitsmeaastane laps kukkus 20 meetri kõrguselt laevatekilt vette ja tema 35-aastane ema hüppas talle järele. Laev saatis välja hädasignaali, misjärel alustati kohe otsinguoperatsiooni, ütles Rootsi ühendatud päästekeskuse päästejuht Anders Lännholmi eile SVTle.

Päästeoperatsioonist võtsid osa mitme riigi merepäästeüksused ja ka NATO õppusel osalevad laevad, samuti viis helikopterit. „Juhtunu tõttu peatati NATO õppus ja meil olid teiste seas abiks USA rannavalve lennukid,“ märkis Lännholm. „Kõik, mis ujub või lendab, aitas.“

Rootsi veeteede ameti pressiesindaja Stefan Lang kinnitas samuti, et lapse ja ema otsingutesse kaasati suuri ressursse.

Eile kella 17.30 paiku teatas päästekeskus, et ema ja laps suudeti veest leida ning nad toimetati helikopteriga Karlskrona haiglasse. Ema leiti kõigepealt kopteri- ja laps temast seitse minutit hiljem ühe laeva meeskonna poolt. Selleks ajaks olid nii ema kui ka laps ulpinud vees juba üle tunni, kumbki neist ei olnud kontaktivõimeline.

Intsident juhtus keset Läänemerd, umbes 70 kilomeetrit Ölandist lõuna pool.