Pärast Wagneri ebaõnnestunud mässukatset Venemaal on Vene föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) saanud käsu kõrvaldada Wagneri juht Jevgeni Prigožin – sellise avalduse tegi Budanov intervjuus Ameerika ajakirjanikule Howard Altmanile.

Budanovi väitel on Ukraina luureteenistus teadlik FSB-le antud käsust tappa Prigožin. „See, kas see neil õnnestub näitab ainult aeg, atendaadikatsed ei toimu kiiresti,“ lausus Budanov.

Budanov usub, et Vene eriteenistusel on vaja aega, et välja töötada sobiv strateegia. Ta ei tea, kas neil õnnestub ülesanne täita ning kas nad üldse julgevad seda proovida. Lisaks väitis Budanov, et GUR oli juba pikemat aega teadlik mässuplaanidest Venemaal.

„Ei saa öelda, et mäss oleks kuigi palju mõjutanud olukorda rindel, sest see kestis nii lühikest aega. Sellest hoolimata kandsid Vene õhuväed kaotusi. Wagnerlastel õnnestus alla lasta kaheksa õhusõidukit, millest üks oli ülimalt väärtuslik lennuk IL-22M,“ ütles Budanov.

Kõigele lisaks on tema sõnul ebatõenäoline Wagneri kui iseseisva üksuse taasilmumine Ukrainasse. Budanovi hinnangul on Wagneri palgasõdurid kujutanud võrreldes Vene regulaarvägedega rindel püsivalt suuremat ohtu.

Jaga
Kommentaarid