Tuli algas Ateenast umbes 27 kilomeetri kaugusel asuvast linnast Kouvaras ning levis tugeva tuule tõttu kiiresti edasi, vahendab Kreeka tuletõrje ametnik.

Politsei evakueeris enam kui 100 elanikku. Lisaks evakueeriti kümneid hobuseid, kui tuli jõudis Kalyvia ja Anavyssose piirkondades asuvatesse tallidesse.

„Tugeva tuule tõttu levis leek kahe tunniga 12 kilomeetri kaugusele,“ sõnas Kreeka tuletõrje pressiesindaja Ioannis Artopoios televisioonis edastatud briifingul. Ta lisas, et politsei pidas kinni süütamises kahtlustatava isiku.

Leekidega võitles esmaspäeval üle 200 tuletõrjuja ja 20 sõdurit, kelle käsutuses oli 68 tuletõrjeautot, 10 lennukit ja kuus helikopterit. Lisaks patrullisid rannavalve paadid piki rannikut, et aidata vajadusel kodanikke evakueerida.

Umbes 1200 suvelaagris viibivat last ning taastusravikeskuse elanikku evakueeriti mereäärsest Loutraki kuurordist, vahendas kohalik linnapea Kreeka televisioonile.

Politsei pidi tule ohjeldamiseks sulgema osa maanteest ning katkestama rongiliikluse.

Esmaspäeva pärastlõunal puhkes ka kolmas tulekahju, mis toimus umbes 30 kilomeetrit Ateenast põhja pool asuvas Dervenochoria piirkonnas.

Teisipäeva hilisõhtul levisid leegid mereäärse linna Nea Peramose poole, vahendab The Guardian.

Metsatulekahjud on Kreekas tavalised, kuid kuiv talv on loonud nende tekkimiseks soodsamad tingimused.

Hiljuti tagasi valitud Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis ütles kohtumisel Brüsselis, et teda teavitatakse pidevalt tulekahjudest, mille põhjuseks on tema meelest ka kliimamuutused. Lisaks kutsus Mitsotakis kodanikke üles järgima kodanikukaitse reegleid.

Tulekahjud laastavad riiki vahetult pärast selle suve esimest kuumalainet. Teine kuumalaine peaks saabuma selle nädala lõpus.

Kreekale on jätnud siiani jälje 2018. aastal toimunud tulekahju, kui Mati linnas hukkus 101 inimest.