„Meie seast lahkus rahvusvahelise õiguse ekspert, majandusteadlane, Tallinna Tehnikaülikooli emeriitdotsent, ajakirjanik ja mitme raamatu autor Gabriel Hazak,“ teatas Eesti juudi muuseum.

Hazak sündis 13. novembril 1938. aastal Tallinnas.

Ta oli üks nendest, kes valmistas ette 31. mail 1971. aastal esimese saate „Maailm täna“, mis on üks vanimaid Eesti Raadio saateid. Saade läheb eetrisse siiani Vikerraadio hommikuprogrammi osana.

Hazak töötas väliskommentaatorina ETV saates „Rahvusvaheline panoraam“. Tema kolleegiks oli veel üks tuntud väliskommentaator Simon Joffe. Lisaks oskas Hazak mitut keelt – tänu tema perfektsele saksa keelele ja autoriteedile juhtis ta Eesti-Saksa ühingut ning panustas Eesti tutvustamisele Saksamaal.

„Ise identifitseeriksin end Eesti juudina või juudi päritolu eestlasena. Nüansid sõltuvad ka kontekstist ja konkreetsest keskkonnast. Olen täheldanud, et mida kaugemal Eestist olen, seda enam tunnen end eestlasena. Erilist vahet selles minu jaoks sisuliselt ei ole. Kunagi ütles akadeemik Paul Ariste, kellest väga lugu pidasin: „Gabriel, sina oled eestistunud juut, mina aga juudistunud eestlane,“ kirjutas Hazak ühes oma memuaaris.