Me ei tohi mitte ühelgi hetkel unustada, et oleme eelkõige inimesed. Ka meie, ajakirjanikud, vaatamata, mida meist räägitakse ja vaatamata, mida oleme mõnikord ka ära teeninud. Meil on tunded ja unistused, isiklik elu ja valulävi, me nutame ja naerame, me vihastame ja pettume, me eksime ja vabandame. Me suudame olla üleolevad kivinäod ja allaheitlikud kodanikud. Ja kindlasti ka kõike muud, mis jääb nende kahe hoiaku vahele,“ kirjeldab Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald Eestis esmakordse lavaõhtu tausta.

Sarnast formaati on Soomes aastaid edukalt viljelenud Helsingin Sanomat - 2 korda aastas meelitavad nende ajakirjanikud 6 õhtul saali täis nii Helsingis kui teistes linnades.

„29. septembri õhtul KUMUs räägivad meie ajakirjanikud lugusid iseendast. Neil pole kohustust hoida või kanda ametlikku rolli või maski. Meie ajakirjanikud vaatavad publikule otsa ja räägivad lugusid, mida keegi pole varem nii ulatuslikult ja sügavalt avanud. Kõik lood on isiklikud, vähemalt suures osas. Samas on kõik lood seotud ka tööga, vähemalt mingis osas. Sest selline ongi meie elu, kus emotsionaalne valmisolek saadab igat sammu ja hingetõmmet.“

Meie 8 ajakirjanikku räägivad kuulajatele 8 lugu. „Neis on kõike, mida sisaldab üks terviklik elu - hirmust õnneni ja raskest valikust kõikjal varitseva surmani. Te kõik leiate neis lugudes midagi äratuntavat ja kindlasti ka mõtlemapanevat, midagi sellist, mis ei tohiks kedagi külmaks jätta,“ lisas Soonvald. „Teie ees on tavalised eesti inimesed. Teie ees on erilised Eesti lood. Teie ees on kombinatsioon igapäevastest valikutest. Teie ees on eelkõige inimesed.“

Laval on Peep Pahv, Heidit Kaio, Sulev Vedler, Tarmo Vahter, Andrei Šumakov, Roman Staropopov, Holger Roonemaa ja Kärt Anvelt.

Õhtut juhib Roald Johannson.

Piletid Piletitaskust!