Palanga tõeline väärtus on kuurordi mereäärne asukoht. Mere lähedus ja männimetsa embus loob aasta ringi erilise õhkkonna, mis aitab vähendada stressi ning pingelisest igapäevaelust taastuda. Palanga sobib suurepäraselt ka nädalavahetuse veetmise sihtkohaks, sest juba pärast paaripäevast kuurordis viibimist tunned end värskena, justkui oleks selja taga pikem puhkus. Jagame siinkohal ideid, kus ööbida, mida süüa ja kuidas meelt lahutada, kui on plaanis veeta nädalavahetus Palangas.

Palanga

Toit

Palanga võlub oma külalisi mitmekülgsete toiduelamustega. Linnas leidub erinevaid restorane ja kohvikuid, mis pakuvad nii kohalikke maitseid kui ka rahvusvahelisi roogi. Mereannid on alati värsked, kuna need tuuakse kohalikelt kaluritelt. Lisaks võib leida rikkalikus valikus maitsvaid suupisteid ja suurepäraseid desserte. Eriti armastavad Palanga külalised aega veeta kuulsa Palanga promenaadi äärsetes restoranides, olgu eesmärgiks korralik kõhutäis või mõned värskendavad joogid.

Näiteks võib esile tuua promenaadil asuvaid rahvusvahelise menüüga restorane, kus pakutakse maitsvaid kõhutäisi hommikust hilisõhtuni. Saadaval on ka veganvalikud ja kuna seal saavad meelt lahutada ka lapsed, sobivad mitmed söögikohad kogu perega külastamiseks.

Palanga

Kes soovib mõnevõrra peenemat restoranikogemust, võib külastada ka uhkemaid kohti. Stiilsed Euroopa traditsioonidega restoranid pakuvad suurepärast teenindust, väga kvaliteetset kööki ja erilisi veine. Menüüd täiendatakse pidevalt hooajaliste pakkumistega ja meelsasti broneeritakse laudu ka suurematele seltskondadele.

Kindel kohvikvaliteet ja hõrkude kookide valik ootab hubastes kohvikutes, mis pakuvad ka maitsvaid kergemaid eineid. Külastajad kiidavad nii nende kohvikute sõbralikku personali kui ka meeldivat atmosfääri ja väga mugavat asukohta.

Restorane ja kohvikuid on Leedu populaarseimas kuurortlinnas rohkesti ja seda, kuhu veel kallima või perega Palangas puhates einestama minna, vaata SIIT!

Hotellid ja spaad

Hotellide ja spaade valik on Palangas lai ning suur osa hotellidest ongi ühtlasi spaad. Lisaks asuvad paljud neist mere lähedal, pakkudes külastajatele peale mugava ööbimise ka kauneid vaateid. Kui otsid lõõgastust ja tervendust, on Palanga ideaalne valik, sest kuurordis on piisavalt spaasid, kus saab nautida erinevaid protseduure ja massaaže. Ja seda ka muul ajal kui suvel.

Palanga

Luksuslikud hotellid pakuvad poputavat lõõgastust mere lähedal ühes esmaklassilise spaateenuse ja mugavate tubadega. Saab end turgutada hotelli spaas, nautida restoranides kohalikku kööki ja lõõgastavat mereäärset puhkust. Viietärnihotellid on randadest vaid mõne minuti kaugusel, olles ühtlasi lähedal ka Palanga keskusele.

Korterhotellide stiilsed ja sisustatud kööginurgaga korterid pakuvad tõeliselt koduse õhkkonnaga majutust. Nendel majutusasutustel on reeglina on hea rannalähedane asukoht, ka Palanga kuurordi peamised vaatamisväärsused ei jää kaugele. Tihti on hotellides ka sisebassein ja saunad.

Kui puhkad Palangas koos lastega, saab hotellist rentida ka lasteistmetega jalgrattaid.

Palangas perega nädalavahetust veetes soovid ilmselt külastada koos lastega ka veekeskuseid ja hea valiku leiad SIIT!

Kui lähed spaa asemel veekeskusesse, võid nädalavahetuse ööbimispaigaks valida veidi vaiksema ja väiksema hotelli, mis sobivad hästi perekondadele. Osa neist on lähedal nii rannale, turule kui ka keskusele.

Suurepärase ülevaate erinevates hinnaklassides ja erineva tasemega ööbimiskohtadest leiad SIIT!

Meelelahutus

Palanga on tuntud oma rikkaliku meelelahutuse poolest. Siin on mitmeid muuseume, mis tutvustavad nii piirkonna ajalugu kui ka kaasaegset kunsti. Huvitavate ürituste ja festivalide hulgast leiab kindlasti midagi meeldejäävat. Palanga on suurepärane koht, kus veeta perega sügis-, talve- või kevadpuhkus. Siin on tegevust nii suurtele kui ka väikestele, alates hooajalisest meelelahutusest ja veeparkide külastamisest kuni õpetlike muuseumikäikudeni. Lastele mõeldud atraktsioonid toovad põnevust ja lõbu ju kogu perele.

Palanga

Olenemata aastaajast saab lõõgastuda kohalikus ujulas. Palanga linna basseinialal asuvad ujula, tervisekeskus ja saunad. Koht on suurepärane nii algkooliõpilasele kui ka pensionärile, nii harrastus- kui ka professionaalsele sportlasele – kõik saavad kasutada kõrgel tasemel ujula ja tervisekeskuse teenuseid otse Palanga linna südames.

Kui ilm vähegi lubab, tasub Palangas nädalavahetust veetes kindlasti nautida jalutuskäike mere ääres ning mändide vahel, et turgutada oma tervist mere- ja metsaõhuga. Palanga ja selle ümbruse avastamine jalgrattaga on suurepärane viis nautida piirkonna loodust, vaatamisväärsusi ja õhkkonda. Palangas on mitmeid kohti, kust saab jalgratast rentida, ja ka mitmeid paiku, kuhu on mõnus just jalgrattaga minna. Näiteks mõnda paljudest Palanga parkidest, mis on võluvad igal aastaajal. Suurepäraselt kujundatud teeradade ja lillepeenardega Birutė park pakub palju erinevaid vaateid ning meeleolusid. See park on tuntud oma lummava looduse poolest – seal saab kulgeda mööda hästi hooldatud radu ja imetleda mitmekülgset taimestikku ning tiike.

Palanga

Milliseid muuseume ja parke Palangas nädalavahetust veetes külastada võiks, vaata SIIT!

Suvemõnud koonduvad Palangas ranna lähedale, kuid mereäärne piirkond pakub nädalavahetuseks elamusi ka teistel aastaaegadel. Sügisel saab Palangas nautida värvikirevat loodust kohalikes parkides ja romantilisi jalutuskäike mere ääres. Talvel on linnas avatud jõuluturud ja võib imetleda lumiseid tänavaid. Kevadel tärkab loodus uuele elule ja linn muutub eriti roheliseks ning kauniks. Spaad on aga nautimiseks mõeldud olenemata aastaajast ja ilmast – neis on alati suvi!

Kokkuvõtteks, Palanga on ideaalne sihtkoht lõbusaks nädalavahetuseks, kus saab nautida suurepärast toitu, mugavaid hotelle, kõrget teenindustaset ning mitmekesist meelelahutust. Lisaks on Palangas esmaklassilised spaavõimalused ja tervendav mereõhk, mis tagavad tõeliselt lõõgastava kogemuse. Palanga on kindel valik igal aastaajal ja sobib suurepäraselt ka peredele. Hinna poolest on nii meelelahutus, restoranid kui ka hotellid Eesti omadest veidi soodsamad ja hooajaväliselt veelgi paremad, seega võid oma puhkuse vabalt ka veidi pikemaks planeerida.

Palanga

Jaga
Kommentaarid