„Ma olen Reformierakonda kuulunud 22 aastat ja tõesti olen seda mõtet mõlgutanud ka varem, et ehk oleks aeg välja astuda. Aga ühel hetkel lihtsalt saab sul karikas täis, et kas sa soovid selle erakonna või selle poliitilise valdkonnaga olla ka juriidiliselt seotud. See on ikkagi poliitilise kultuuri küsimus. Viimase hoobi andis ikkagi see, kuidas käitutakse vabariigi presidendiga, sest see pole lihtsalt ilus,“ sõnas Nõgene.

„Ei ole minu, ei ole teie, ei ole härra Võrklaeva ega kellegi kolmanda asi kommenteerida, kuhu sõja ajal ja kuna lendavad president, peaminister, välisminister, kaitseminister. Lennaku, kuhu nad peavad vajalikuks lennata,“ sõnas Nõgene.

„Minu arvates jääb nagu sellisest talupoja mõistusest kohati puudu, ja siis sai tehtud otsus, et aitab küll,“ lisas Nõgene.

Reformierakondlasest peaministri Kaja Kallase reageeringut tema abikaasa Arvo Halliku Venemaa ärihuvide ilmsikstulemisele kommenteerides ütles Nõgene, et selleks, et Eesti saaks minna edasi ja Kaja Kallas ise saaks minna edasi, peaks ta ilmselt tegema põhimõttelise otsuse ehk tagasi astuma.

„Siin on nüüd minu arvates tõesti see probleem, et kui mina oleksin kõrge riigiametnik või siis minister, kes on poolteist aastat viidanud kõikidele teistele nii Eestis kui ka väljaspool Eestit, et ei tohi Venemaal ja Venemaaga enam suhteid ajada, et need tuleb kõik võimalikult ruttu lõpetada, aga siis ma saan teada poolteist aastat hiljem, et mu ooperidirigendist isa endiselt dirigeerib kuskil Venemaal,“ kommenteeris Nõgene Kallase üles ehitanud moraalistandardit.

Tallinki juht Paavo Nõgene lahkus Reformierakonnast

Tallinki juht Paavo Nõgene lahkus Reformierakonnast. Paavo Nõgene on endine Vanemuise teatrijuht, produtsent ja kultuuriministeeriumi kantsler. 2018. aasta mais suundus ta juhtima börsiettevõtet AS Tallink Grupp.

Reformierakonna liige oli ta alates 2001. aastast.

„Antud samm on isiklik otsus. Esiteks ei ole ma 22 aasta jooksul olnud kunagi aktiivne erakonna liige, seega ei ole minu lahkumisel laiemat mõju,“ ütles Nõgene. „Poliitika on nende aastakümnete jooksul väga palju muutunud ja ma ei tunne end täna sobituvat kultuuri, kus Eesti poliitika hetkel omadega on.“

Lisaks on Nõgese sõnul viimastel aastatel märgata tendentsi, et poliitika ja poliitikud on hakanud ühiskonnas liigselt domineerima. „See on halb suund. Minu arvates ei peaks poliitikat ühiskonnas nii palju märkama, kui täna seda kujunenud poliitilise kultuuri tõttu märkab,“ ütles Nõgene. Ta lisas, et see vaid lõhestab ja väsitab ühiskonda.

Nõgene on ametlikult erakonda kuulunud 22 aastat.