Palestiina siseministeeriumi ja riikliku julgeoleku ministeeriumi teatel sattusid Palestiina meditsiiniteenistused ja tsiviilkaitse meeskonnad laupäeval Gaza põhjaosas toimunud päästeoperatsioonil Iisraeli rünnaku alla.

„Okupatsiooniväed võtsid sihtmärgiks tsiviilkaitse meeskonnad ja meditsiiniteenistused, kui nad töötasid täna, laupäeva varahommikul märtrite ja haavatute päästmiseks Dahmani perekonna majast Gaza sektori põhjaosas,“ ütles siseministeerium oma avalduses.

Avalduses ei täpsustatud, kas plahvatus tõi kaasa ohvreid.

CNN: reedel toimus suur plahvatus tänaval, mida kasutatakse Lõuna-Gazasse ümberasumiseks

Ameerika Ühendriikide uudistekanal CNN on geolokeerinud viis videot, mis kinnitavad suurt plahvatust ühel kahest suuremast teest, mida kasutatakse tsiviilisikute evakueerimiseks Põhja-Gazast sektori lõunaossa. Videotel on näha rohkelt laipu, mille seas on ka laste omi.

BBC hinnangul toimus plahvatus Salah Al-Deeni tänaval reede pärastlõunal kella poole kuue paiku. Palestiina ametivõimude sõnul on plahvatuse taga Iisraeli rünnak, terviseministeeriumi andmetel hukkus plahvatuses 70 inimest.

Iisrael on korduvalt väitnud, et Hamas üritab takistada tsiviilisikute lõunasse põgenemist, kuna loodab neid inimkilbina kasutada.