Ukraina politsei veebilehel öeldakse, et on algatatud kriminaalmenetlus vale kuriteoteate pärast. See juhtus pärast grupi ülemraada liikmete pöördumist Kiievi Ševtšenkivskõi politseivalitsusse, vahendab Spektr.

Teatati, et keegi Ukraina kodanik esitas riiklikule juurdlusbüroole (DBR) avalduse kellegi ülemraada liikme toime pandud kuriteo kohta.

Arestovõtši nime ei mainita, aga allikad kinnitasid UNIAN-ile, et jutt käib just temast.

UNIAN teatas, et Pipa tegi 3. juunil Lvivis märkuse Odessast pärit noorukile, kes esitas tänaval tuntud Vene rokklaulja Viktor Tsoi laulu. Nooruk vastas Pipale ebatsensuurselt, pärast mida pöördus rahvaesindaja politseisse. Poisile koostati protokoll pisihuligaansuse kohta.

Ukraina riiklik kunstiagentuur teatas aga, et Tsoi laulude esitamine ei ole keelatud, sest ta ei olnud Venemaa kodanik, sest suri enne Nõukogude Liidu lagunemist.

Septembris pöördus Arestovõtš DBR-i poole ja taotles kohtu kaudu, et Pipa vastu oleks algatatud kriminaalmenetlus rahvuste vahelise vaenu õhutamise pärast.

Oktoobris esitas 29 ülemraada liiget politseile kollektiivse avalduse Arestovõtši vastu, süüdistades teda valeteates kuriteo kohta.

Arestovõtš ei viibi praegu Ukrainas.

Tegemist on juba teise Arestovõtši-vastase kriminaalasjaga. Esimene algatati pärast seda, kui teine ülemraada liige, Irõna Sovsun süüdistas teda naistevihkajalikes avaldustes.