„28. novembri kohtuotsusega pikendati Evan Gershkovichi kinnipidamisaega 2 kuu võrra ja kokku kuni 10 kuu võrra, see tähendab kuni 30. jaanuarini 2024,“ teatas Lefortovo kohus Interfaxi teatel.

Gershkovich, tema väljaanne ja USA valitsus eitavad reporteri vastu esitatud spionaažisüüdistusi. Teda süüdistatakse „Ameerika poole juhiste järgi tegutsemises“ ja sõjaväealaste riigisaladuste kogumises.

„Evan on nüüdseks olnud ebaõiglaselt vangistuses peaaegu 250 päeva ja iga päev on liiga pikk,“ seisis Wall Street Journali avalduses pärast vangistuse pikendamise teate avalikustamist.

„Tema vastu esitatud süüdistused on kategooriliselt valed ning tema jätkuv vangistus on jultunud ja ennekuulmatu rünnak vaba ajakirjanduse vastu, mis on vaba ühiskonna jaoks kriitilise tähtsusega. Oleme jätkuvalt Evani kõrval ja nõuame tema viivitamatut vabastamist,“ öeldi avalduses.

Otsus oli „taunitav ja Wall Street Journal kavatses „kaevata edasi tänase otsuse, nagu oleme teinud ka varasemalt,“ ütlesid Dow Jonesi ja WSJ väljaandja tegevjuht Almar Latour ning WSJ peatoimetaja Emma Tucker ühisavalduses.

Gershkovich on ilmunud mitu korda Moskva kohtusaalidesse kinnipidamise edasikaebamiseks, mis kiideti heaks kuni 30. augustini. Venemaa seaduste kohaselt peavad prokurörid taotlema tema eelvangistuse jätkamist iga paari kuu tagant.

Kinnipidamist pikendati augustis vähemalt 30. novembrini, teatas toona kohtu pressiteenistus.

„Tema vastu esitatud alusetud süüdistused on kategooriliselt valed ja me jätkame tema viivitamatu vabastamise survet. Ajakirjandus ei ole kuritegu,“ ütles Wall Street Journal pärast augustikuu istungit.