Teisipäeva lõunal oodati Tartu raekoja platsile tänavust jõulukuuske. Puu jõudis Ida-Virumaa metsast linna alles hilisõhtul, kuna liiga suurt kuuske tuli enne sõitu kõvasti pügada. Viivitust pikendas ka see, et kärpetöö ajal külmusid kinni transpordikäru pidurid.

Kuuse tooja ja paigaldaja Eero Tali ütles eile, et kuusk küll väga ilus, kuid liiga suur, et sellega liikluses sõita „Sidusime ja lõikasime teda palju väiksemaks, lihtsalt see võttis meil väga palju rohkem aega, kui tavaliselt,“ selgitas Tali.

Viivitust pikendas ka see, et kuusega sahmerdamise ajal külmusid kinni transpordikäru pidurid. „Kui sõidust tulime, siis oli asi soe, aga kuhugi on vesi sisse pääsenud, ära külmunud ja kärul ei lähe pidurid maha,“ selgitas Tali.

Jõulukuusk jõudis lõpuks Tartusse õhtul kella poole üheksa paiku. Tartu linnavalitsuse sõnul tuli tänavune kuusk Ida-Viru maakonnast Alutaguse vallast. „Alutagusel Sälliku külas Parika kinnistul kasvav kuusk oli oma laia ja kähara võraga tänavu linnale pakutud kuuskedest kauneim. Ligi 18 meetri kõrgune kuusk kasvab olemasolevale kõrvalhoonele liiga lähedal, mistõttu otsustas pere puust loobuda,“ seisis kuuse kirjelduses.