Reformierakonna saadik Karmen Joller kirjutas kolmapäeva hommikul ühismeedias, et EKRE palus teisipäevasel ööistungil printida välja paar tuhat lehekülge riigieelarve muudatusettepanekuid.

Riigikogu pressiesindaja Katrin Kangro sõnul olid istungisaalis riigikogu liikmetele paberil kättesaadav eelnõu tekst ja seletuskiri. Lisatud oli ka info, et muudatusettepanekute loetelu on kättesaadav elektrooniliselt. Kangro sõnul on see tavapärane praktika, et säästa paberit ja hoida keskkonda. Kui saadik siiski soovib materjale paberil, on Kangro sõnul sellele alati vastu tuldud.

Istungi stenogrammist selgub, et ettepaneku materjalid siiski välja printida tegi EKRE esimees Martin Helme. „Minul ei ole vaidlust, et meil on elektrooniliselt need materjalid kättesaadavad, aga üldiselt on ikkagi meil kord olnud, et materjalid peavad olema saalis ka paberil kättesaadavad. Tõepoolest, muudatusettepanekute loetelu meil saalis kättesaadav ei ole. Mina sellega nõus ei ole,“ sõnas Helme istungil.

Istungit juhatanud riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi tuligi Helmele vastu ning võttis 20 minutit vaheaega, et paberid välja printida. Ajast ei piisanud ning Kivimägi teatas, et võtab veel täiendavalt seitse minutit vaheaega.

Muudatusettepanekuid oli 220 lehekülge. Kangro sõnul prinditi muudatusettepanekud välja kahepoolselt ja nii, et ühel lehepoolel oli kaks lehekülge. Paberil soovisid muudatusettepanekuid üheksa saadikut.