Ociepa avaldus oli vastus 7. detsembril The New York Times’is ilmunud artiklile, milles anonüümseks jäänud Ukraina sõdur sõnas, et blokaad ei ole võimaldanud tema üksusel saada vajalikke öövaatlusseadmeid, kirjutab The Kyiv Independent.

„Ma eitan kategooriliselt, et selline olukord tekkis,“ ütles Ociepa. Ta lisas, et piiri ületavaid sõjaväekolonne eskordivad sõjaväepolitsei. „Need mööduvad täiesti teistmoodi, (sama) kui operatiivsõidukid, ega ole ühegi protesti pantvangid.“

Poola veokijuhtide protest algas novembri algul, kui asuti blokeerima piiriületusi Ukrainaga. Protesti põhjenduseks toodi, et suur hulk Poolasse sisenevaid Ukraina autojuhte veab kaupu läbi Poola teistesse riikidesse, kahjustades sedasi kohalikke ettevõtteid, kes ei suuda pakkuda sama madalat hinda. Ukraina ametnikud ja tööstuse esindajad eitavad süüdistusi.

Meeleavaldajad on öelnud, et blokaadi alla ei kuulu humanitaarabi ja esmatarbekaubad, kuid Ukraina veofirmade esindajad on väitnud, et neil on takistatud meditsiiniseadmete ja muude mitteäriliste kaupade transportimist.