Rivistuse järgselt pärjati kindralmajor Ühtegit Kaitseliidu kõrgeima autasuga, Valgeristi esimese klassiga. Kindral Ühtegi jätkab Eesti kaitsmist Harju maleva Männiku malevkonnas.

Tseremoonial osalenud vabariigi president Alar Karis tänas kindral Ühtegit teenistuse eest. „See võiks olla kolme-nelja inimese elutöö, millega Sina tulid toime üksinda. Oled olnud eeskujuks vaba Eesti kaitseväelaste mitmele põlvkonnale, alates iseseisvuse taastamise aja kaitseliitlastest kuni kaasaegsete eriväelaste ja reservväelasteni välja,“ ütles president Karis.

Samuti soovis president uuele Kaitseliidu ülemale jõudu ja edu uues ametis. „Hoia Kaitseliidu tugevaid traditsioone, kõrget vabatahtlikku kaitsetahet ja kogukonnapõhist maakaitset. Hoia seda nii, nagu kindral Ühtegi ja varasemad Kaitseliidu ülemadki on seda teinud,“ ütles president. „Anna Kaitseliidule ka midagi uut, midagi, mida ainult Sina saad oma kogemuste ja teadmistega anda. Palun hoolitse selle eest, et lisaks ajaloosse kindlalt juurdunud järjepidevusele oleks Kaitseliit ka kaasaegne tulevikuvägi.“

Koos kaitseliitlaste ja presidendiga osalesid rivistusel veel riigikogu esimees, kaitseminister, kaitseväe juhataja, liitlasriikide esindajad ja teised kutsutud külalised.

Kindralmajor Tamm alustas oma kaitseväeteenistust 1992. aastal Kalevi jalaväepataljoni ajateenijana, kust suundus õppima Soome maakaitse kõrgkooli. Samas koolis on ta lõpetanud ka vanemstaabiohvitseri kursuse. Neljanda taseme sõjalise hariduse omandas ta Londonis asuvas kuninglikus kaitsekolledžis. Hetkel kaitseväe juhataja asetäitjana teeniv kindralmajor Tamm on varasemalt juhtinud nii Kaitseliidu peastaapi kui ka Balti kaitsekolledžit. Järgmine Kaitseliidu ülem on olnud nii üksik-sidepataljoni kui ka kaitseväe peastaabi side- ja infosüsteemide osakonna ülem ning oli esimene NATO küberkaitsekoostöö keskuse ülem. Kindralmajor Tamm on osalenud rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil Afganistanis.

Teda on muuhulgas tunnustatud Kotkaristi V klassi teenetemärgiga, kaitseministeeriumi teeneteristi kolmanda klassiga, kaitseväe eeskujuliku teenistuse ristiga, kaitseväe teenetemedaliga kaitsealaste teenete eest, kaitseväe teeneteristiga riigikaitseliste teenete eest ning Kaitseliidu Valgeristi teise klassiga ja Kaitseliidu eriteenete medaliga.