Luureandmete järgi on Venemaal plaan 2026. aastaks vallutada suurem osa Zaporižžja, Dnipropetrovski ja Harkivi oblastitest, mille seas nende piirkondlikud keskused.

Venemaa võimud panustavad sellele, et Lääne toetus Ukrainale väheneb, vahendab Online.ua väljaannet Bild. Samuti tahab Venemaa rahvusvahelist üldsust „rahumeelsete kavatsustega“ eksitada ja matkida rahukõnelusi. Tegelikult puuduvat Kremlil plaan vaherahuks ja väljatöötamisel on uus plaan Ukraina sõjaks.

2026. aasta lõpuks tahab Venemaa jõuda Dnipro jõeni ja hõivata suurem osa Zaporižžja, Dnipropetrovski ja Harkivi oblastitest. Kavas on hoida Hersoni rinnet. Kõik Dniprost vasakule jäävad idapoolsed territooriumid tuleb vallutada 36 kuu jooksul. Nii saab jõest uus rinne.

Viimase ööpäeva arengud

Viimasel ööpäeval on rindel toimunud 96 lahingutegevust. Vene väed korraldasid kaks raketi- ja 23 õhurünnakut mitmete Ukraina positsioonide ja asulate pihta. Venemaa on kokku kaotanud üle 344 000 sõduri.

Ukraina relvajõudude kindralstaabi teatel on teateid rünnakutes hukkunud tsiviilisikute kohta.

Ukraina õhuväe teatel tulistas ööl vastu laupäeva Venemaa Kiievi suunas Iraani päritolu droonidega Shahed ning rakettidega. 31 droonist lasti alla 30, vahendab Kyiv Independent.

​Ööpäeva jooksul ründasid Ukraina õhujõud seitsmel korral ning hävitasid venelaste KH-59 juhitava raketi.

Praeguseks on Venemaa Ukrainas kaotanud juba umbes 344 820 sõdurit ( neist u 930 viimase ööpäeva jooksul), vahendab Ukrinform.