Egiptuse allikate teatel lükkasid rühmitused Hamas ja Islamidžihaad tagasi Egiptuse vahendatud rahuettepaneku, mis nägi ette pantvangide vabastamist ja Gaza sektori andmist ekspertide juhitud valitsuse kontrolli alla.

Samal ajal ütlesid kahe rühmituse esindajad Reutersile, et ei ole üldse kõnelusteks valmis, kuni Iisrael pole oma invasiooni lõpetanud. „Hamasi juhtkond paneb mängu kogu jõu, et saavutada täielik, mitte ajutine lõpp agressioonile ja meie rahva vastasele veresaunale,“ ütles Hamasi poliitbüroo esindaja Izzat al-Rishq.

Egiptuse ja Katari vahendajate ettepaneku järgi oleks esialgu kehtestatud relvarahu, millega oleks kaasnenud osade Iisraeli pantvangide vahetamine vangistatud palestiinlaste vastu. Seejärel oli plaanis taotleda laiaulatuslikumat rahulepingut, mille juurde oleks Egiptuse arusaama järgi võinud kuuluda valimised Gazas ja tehnokraatide valitsuse võimuletulek.

Hamasi esindaja ütles Reutersile, et rühmituse sõnul tuleks kõigepealt suurendada humanitaarabi andmist ning lõpetada vaenutegevus ja alles seejärel saaks rääkida vangide vahetamisest. Iisraeli pealetungi lõpetamist nõudis ka Islamidžihaad. Ööl vastu teisipäeva sai Iisraeli õhurünnakutes taas surma vähemalt 70 inimest, teatasid kohalikud võimud.