Tšernov ütles ERRile, et küsitlusest peaprokuratuuris ta lähemalt rääkida ei saa, kuid teemaks oli fond „Kõik võidu heaks“, mis oli Eesti toetusfondi „Slava Ukraini“ koostööpartner Ukrainas.

Tšernovi enda suhtes on algatatud Ukrainas kriminaalasi süüdistatuna laskemoona või relvade ebaseaduslikus käitlemises, kuid sellest reedel juttu polnud.

Tšernov ütles, et kaks korda on temaga ühendust võtnud ka Eesti uurimisorganid. „Korra mulle helistati mais ja siis oktoobris või novembri alguses. Paar kuud tagasi kindlasti,“ rääkis Tšernov, kuid ütles, et ei saa praegu kommenteerida, millest Eesti uurijatega rääkis.

Eesti Riigiprokuratuuri teatel suhtlesid nad Tšernoviga Ukraina uurimisorganite vahendusel, varasemalt on Tšernoviga ühendust võtnud keskkriminaalpolitsei. „Kuna meil on loodud Ukrainaga ühine uurimisrühm, mille eesmärgiks on selgitada välja, kas Slava Ukraini poolt kogutud annetusi on kasutatud Ukrainas sihtotstarbeliselt, siis oleme seoses Tšernovi küsimusega olnud pidevas kontaktis oma Ukraina koostööpartneritega,“ ütles riigiprokurör Triinu Olev.

Slava Ukraini kunagise juhi Johanna-Maria Lehtmega prokuratuur Olevi sõnul suhelnud ei ole.