Lee käis Gadeokdo uue lennujaama ehitusplatsil, kui teda löödi kaela vasakule küljele, kui ta rääkis ajakirjanike rahvahulgaga, ütles ametnik.

Demokraatliku partei ametnik ütles Reutersile, et Lee oli teadvusel ning viidi kohalikku ülikooli haiglasse.

Lee’d ründas tundmatu mees, kui ta külastas kavandatava lennujaama asukohta. Rünnaku tagajärjel sai ta kaela umbes 1 cm laiuse haava, vahendas YTN televisioon.

Ründaja näis olevat 50- või 60ndates aastates mees, kes kandis paberkrooni, millel oli Lee nimi, näitasid uudiste fotod.

Ta lähenes Lee’le autogrammi paludes, siis tungis ta äkki ettepoole ja ründas teda, teatasid uudised. Ründaja alistati kiiresti ja arreteeriti sündmuskohal.

Telekanali YTN videoklippides ja teises sotsiaalmeediaplatvormil X avaldatud videos oli näha rünnakut, kus mees sirutatud käega Lee poole paiskub ning Lee maha kukub.

President Yoon Suk Yeol mõistis rünnaku hukka, öeldes, et see on vastuvõetamatu tegu, teatas tema kantselei. Ta väljendas sügavat muret Lee pärast ja andis korralduse pakkuda talle parimat ravi, et ta saaks kiiresti paraneda.

Gyeonggi provintsi endine kuberner Lee kaotas 2022. aasta presidendivalimistel napilt konservatiivsele Yoonile, endisele peaprokurörile.

Lee on praegu kohtu all väidetava altkäemaksu andmise eest seoses arendusprojektiga, kui ta oli Seongnami linnapea, mis on Souli lähedal. Lee on eitanud igasuguseid rikkumisi, nimetades süüdistusi väljamõeldiseks ja poliitiliseks vandenõuks.

Lee on juhtinud peamist opositsiooniparteid alates 2022. aasta augustist. Lõuna-Korea järgmised parlamendivalimised toimuvad aprillis.

Lee eelkäijat Song Young-gil’i rünnati 2022. aastal ühel avalikul üritusel tundmatu objektiga vastu pead, tekitades vigastusi.

Tolleaegset konservatiivse opositsioonipartei juhti Park Geun-hye’t, kes hiljem oli president, rünnati 2006. aastal ühel üritusel noaga ja ta sai näole haavu ning vajas operatsiooni.