4. novembril kell 19.29 teatati Häirekeskusele liiklusõnnetusest Tartumaal Kardla külas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel. Õnnetus juhtus teelõigul, kus lubatud suurim sõidukiirus on 110 km/h.

Toona ütles Jõgeva jaoskonna välijuht Steven Kaio, et 30-aastane mees sai esialgsetel andmetel maantee 2+2 alal löögi kahelt autolt. „Sõidukijuhid olid kained ja juhtimisõigusega. Õnnetuse toimumise hetkel oli pimeduse tõttu nähtavus häiritud,“ rääkis Kaio.

Õhtulehe järgi oli mees end enne maanteele jõudmist riidest lahti koorinud. Esmalt sai ta löögi Tallinna poole sõitnud Škodalt, aga see ihualasti meest ei peatanud. Ta jooksis edasi ning jäi järgmisena ette Toyotale. Mehe vigastused olid surmavad.

Lõuna prefektuuri liiklussüütegude uurimisgrupi juht Aare Sulg ütles neljapäeval, et ekspertiisi tulemuste järgi oli mees tarvitanud hallutsinogeenseid seeni (ametliku nimega psilotsübiin).

Psilotsübiin on hallutsinogeen, mida võib leida rohkem kui 180 seeneliigist. Eestis kasvavatest seentest sisaldab psilotsübiini näiteks terav paljak, rahvasuus tuntakse psilotsübiini sisaldavaid seeni maagiliste seente nime all.

Sule sõnul ei alustatud selle juhtumi osas menetlust, kuna õnnetuse põhjustaja hukkus ise sündmuskohal.