75-aastane endine jalgpallitreener rääkis Rootsi rahvusringhäälingule antud avameelses intervjuus oma haigusest. „Kõik teavad, et võitlen raske haigusega. Inimesed arvavad, et mul on vähk, ja võin seda kinnitada. Võitlen nii kaua, kuni saan. Kuid parimal juhul on mul aega veel aasta,“ ütles Eriksson.

Pensioniealise mehena hoidis Eriksson tervislikku joont ja tegi viiekilomeetriseid jooksuringe, aga ühel päeval kukkus ta kodus kokku. Uuringud tuvastasid mehel kõhunäärmevähi. Haiguse kulgu saab veidi pidurdada, aga see on ka kõik.

„Asjades tuleb otsida positiivset, mitte viriseda ebaõnnest. Muidugi on see suur tagasilöök, aga soovin keskenduda ainult positiivsetele asjadele,“ nentis Eriksson.

Kui Eriksson ise jalgpallurina Rootsist kaugemale ei jõudnud, tegi ta treenerina vägeva karjääri. 1982. aastal viis ta Göteborgi IFK UEFA karikavõitjate karikasarja võitjaks, mis sillutas tee juba suurklubidesse. Alates 1980-ndate keskpaigast juhendas ta Itaalias AS Romat, Fiorentinat ja Sampdoriat ning asjad tipnesid 2000. aastal Lazioga võidetud Serie A tiitliga.

Aastatel 2001–2006 töötas Eriksson Inglismaa rahvusmeeskonna peatreenerina. Alates 2007. aastast juhendas ta Manchester Cityt, Mehhiko ja Elevandiluuranniku koondist, Leicester Cityt ja erinevaid Hiina klubisid. Viimati tegutses vanameister Karlstadi FK spordidirektorina, ent haigus sundis teda sellelt töölt kõrvale astuma.