Üks töötaja rääkis „Mashile„, et evakueerimise ajal suleti meelega uksed.

Selle allika sõnul võis põlengu puhkeda elektrijuhtmest. Ta ütles, et kärssava juhtme järele haises laos juba kella nelja ajal hommikul ja siis hakkas tööle tuletõrjesignalisatsioon, aga see lülitati lihtsalt välja ja kõik jätkasid tööd.

Enne seda oli allika sõnul lattu ehitatud uus poolkorrus, kuhu pandi uued juhtmed. Need võisidki allika sõnul süttida, sest töö tehti ebakvaliteetselt.

Allika sõnul oli evakueerimisel suur tunglemine. Allikas väidab, et ühes ruumis isegi suleti väravad, mille kaudu oleksid inimesed välja saanud, et tuli ei leviks teistesse ruumidesse. Töötajad evakueeriti väikese ukse kaudu. Allikas ütles, et nägi oma silmadega kannatanuid. Tema sõnul oli laos vähemalt 1200 inimest.

„Baza“ andmetel algas põleng 7. korrusel, kus on rõivad.

„Umbes kell 7.30 hakkasid töötajad hoonest põgenema, paljud hüppasid 2.-3. korruselt otse betoonile, sest avariiväljapääsude juures oli suur tunglemine. Üks kannatanutest sai tugevaid põletusi jalgadele. Tema sõnul on veel kannatanuid,“ teatas Baza.

„Baza“ teatab, et suur rahvahulk ei mahtunud evakueerimise ajal kitsastest ustest läbi.

Töötajate sõnul ei teadnud nad, kuhu põgeneda, mistõttu jooksid õuduses mööda ladu edasi-tagasi.

Töötajate sõnul tulekustutusüsteem ei töötanud.

Mõned töötajad kinnitasid „Bazale“, et inimesi ei lastud laost välja enne kontrollimist, kas nad ei ole midagi varastanud.

Inimesed rääkisid, et vaatamata paanikale, signalisatsioonile ja tohutule rahvahulgale väljapääsu juures jätkas turvamees kõigi töötajate kontrollimist. Kui olukord halvenes ja tuli levis, murdis rahvahulk turvamehest mööda.