Veebipolitseinik Darja Park kirjeldas Facebooki postituses, kuidas kaks patrullpolitseinikku pidid ootamatult lapsehoidjateks kehastuma. Kahe mudilase ema pidi ootamatult haiglasse minema ning kuna lähikonnas polnud ühtegi inimest, kes laste järele vaadata oleks saanud, usaldati tähtis töö politseinikele.

Laste juurde jõudmise hetkel olid nad just ööunest ärganud, mistõttu valmistati lastele esmalt hommikusöök ning seejärel suunduti kõikvõimalikke kodus olevaid mänge läbi mängima. „Nähes enda ema asemel hoopis meie ametnikke, küsis pisem laps, et kus ema on. Politseinikud selgitasid lastele, et nende ema pidi arsti juurde minema ja seniks hoiavad just nemad kahel pisipõnnil silma peal,“ lausus Park.

Park kinnitas, et politsei sai oma tööga suurepäraselt hakkama - põnnidel sai kõht täis söödetud ja meel mängudega lahutatud. Paraku pidi laste ema haiglaravile jääma ning nood toimetati turvakodu töötajate hoole alla, kus nende eest hoolitsetakse kuni ema tervenemiseni. „Siinkohal kiidame aga ka murest murtud ema ennast, kes hoolimata terviseviperustest leidis endas selle julguse ja küsis abi. Hoitud said lapsed, aga mis veelgi tähtsam, ka ema ise sai vajalikku abi,“ lisas Park.