CNNi andmetel oli tegemist kaheksanda USA rünnakuga huuthi mässuliste sihtmärkide vastu kümne päeva jooksul.

Rünnak oli suunatud kaheksa huuthi sihtmärgi vastu, mille viis läbi USA ja Suurbritannia ning rünnakut toetasid Kanada, Holland, Bahrain ja Austraalia.

Washingtoni ja Londoni ühisavalduses selgitati, et õhulöögid olid vastuseks jätkuvatele rünnakutele rahvusvahelise laevanduse ja Punast merd läbivate sõjalaevade vastu.

Juba varem teatas õhulöökidest huuthide ametlik uudisteagentuur SABA. „USA ja Suurbritannia väed korraldasid õhurünnakuid pealinnas Sanaas ja mitmetes teistes Jeemeni piirkondades,“ seisis agentuuri uudises.

Briti kaitseminister Grant Shapps ütles pressiteates, et Suurbritannia korraldas õhurünnakud koos Ameerika Ühendriikidega enesekaitseks. Shappsi sõnul ohustavad huuthide rünnakud endiselt Punasel mere laevandust ja inimeste elusid ning põhjustavad jätkusuutmatuid kulusid maailmamajandusele.

„Rünnakute eesmärk on vähendada huuthide relvasuutlikkust ja võimalusi ohustada rahvusvahelist kaubandust,“ rääkis Shapps.

„Koos oma jätkuvate diplomaatiliste jõupingutustega jätkame piirkondliku stabiilsuse toetamist kogu Lähis-Idas ja teeme seda käsikäes oma sarnaselt mõtlevate partneritega,“ lisas minister.

Huuthide juht Mohammed Ali al-Houthi ütles rünnaku järel, et õhulöögid teevad vaid Jeemeni inimesi tugevamaks.

„Teie löögid muudavad Jeemeni rahva ainult tugevamaks ja otsustavamaks, et astuda teile vastu, sest te olete meie riigi vastu suunatud agressorid,“ ütles ta X-is avaldatud tekstis.