„Ei ole just väga tavaline, et mõne erakonna pikaajaline esimees liitub teise Eesti erakonnaga – see näitab, et Keskerakonnas on asjad korrast ära,“ nentis Simson.

„Mul on keeruline erakonna sees toimuvat kommenteerida, sest olen töö tõttu aktiivsest sisepoliitikast juba enam kui 4 aastat eemal olnud. Kuid viimased arengud ning erakonnakaaslastelt saadud tagasiside ei maali pilti toimivast juhatusest ja juhtimisest,“ märkis ta.

„Olen endiselt veendunud, et Eesti vajab erakonda, mis seisab keskklassi eest, lähtub otsuseid tehes ennekõike inimestest, mitte Exceli tabelitest ja mis suudab olla ühiskonna ühendaja ning tasakaalustaja. Sellest on Eesti poliitikas väga puudu,“ kirjutas Simson.

Tema sõnul on keskerakondliku poliitika järele lausa karjuv vajadus, kuid kahjuks jääb üha vähemaks neid, kes seda suudaksid ellu viia. „Ei saagi eeldada, et tänased erakonna juhid, kes on olnud erakonnas vaid mõne aasta või tulnud üle mõnest teisest parteist, suudaksid mõista Keskerakonna väärtuseid nii, nagu seda teevad 20-30 aastat erakonda kuulunud inimesed,“ märkis Simson.