„Meil on kokkulepe. Kõik 27 liidrit leppisid kokku täiendavas 50 miljardi euro suuruses toetuspaketis Ukrainale EL-i eelarve sees. See paneb paika järjekindla, pikaajalise ja ennustatava rahastuse Ukrainale. EL võtab juhtimise ja vastutuse Ukraina toetamisel, me teame, mis on kaalul,“ kirjutas Michel.

Ajalehe The Guardian andmetel lepiti kokku, et Euroopa Ülemkogus toimub igal aastal debatt toetuspaketi üle ja kui vaja kutsub ülemkogu Euroopa Komisjoni kahe aasta pärast tegema ettepaneku selle ülevaatamiseks Euroopa Liidu uue pikaajalise eelaeve kontekstis.

Peaminister Kaja Kallase sõnul demonstreerib kokkulepe Euroopa Liidu ühtsust ja et koos suudetakse asjad ära teha.

„Tähtis signaal Ukrainale, et EL seisab teie selja taga pikaaegselt, kuni võiduni,“ kirjutas Kallas.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi avaldas tänu.

„On väga tähtis, et otsuse tegid kõik 27 liidrit, mis tõestab taaskord EL-i tugevat ühtsust. EL-i jätkuv finantstoetus Ukrainale tugevdab pikaajalist majanduslikku ja finantsstabiilsust, mis ei ole vähem tähtis kui sõjaline abi ja sanktsioonide surve Venemaale,“ kirjutas Zelenskõi.

Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba teatas, et tegemist on ajalooliste proportsioonidega sammuga, mis demonstreerib, et igasugune jutt väsimusest ja hääbuvast toetusest on vale.