Kuigi avalikkuses on Ratasele ette heidetud poliitilist selgrootust, sest Isamaa on siiani olnud justkui Keskerakonna vastand, ei ole saatejuhtide Urmas Jaaganti ja Hindrek Riikoja hinnangul asi nii hull. Riikoja sõnul oli üllatav aga see, et Ratase samm andis Kõlvaritile tohutu platvormi, kuid seda kasutati ikkagi kurtmiseks, kuidas teised on ebaausad ja teevad Keskerakonnale liiga.

„Kõlvartil on võimalik rääkida oma eesmärkidest, oma seisukohtadest üleriigilistel teemadel ja seda väga suure auditooriumi ees, sest kõik ootavad tema kommentaari,“ rääkis Riikoja. „Aga ta millegi pärast ei kasuta seda. Ikka sama nutt lahkujatest, kuigi võiks küsimustest hoolimata oma asja ajada. Puudub veel, et ta oleks uuesti lubanud isalt küsida, kuidas rohkem eestlane olla.“

Urmas Jaaganti sõnul on viimasel ajal keeruline aru saada, mis on Keskerakonna suuremad eesmärgid. Kuigi temagi sõnul peaks Keskerakond keskenduma suurtele üleriigilistele teemadele ning seal peaks neil igal teemal olema selged ja kõlavad seisukohad.

Värskes „Päevakorras“ räägitakse veel õpetajate streigi lõpust ehk kuidas sotsid ja Eesti 200 Reformierakonna orki ajasid, kasutuks osutunud apteegireformist, idavedude artikliseeriast ning Riigikontrolli etteheidetest taastuvenergia probleemide lahendamisele.


Taskuhäälingusaade „Päevakord“ on iganädalane Delfi Meedia ajakirjanike Greete Lehepuu (Eesti Ekspress), Urmas Jaaganti (Eesti Ekspress) ja Hindrek Riikoja (Maaleht) arvamussaade, milles analüüsitakse mööduva nädala põletavamaid poliitilisi ja ühiskondlikke jututeemasid. Kuula meid ka Delfi Tasku äpist!